wat zijn de gevolgen wanneer er zal worden bezuinigd op kinderdagverblijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat de kinderdagverblijven duurder worden voor de ouders en dat er daardoor minder ouders gebruik gaan maken van het kinderdagverblijf. Minder werk voor de kinderdagverblijven dus ontslagen. Minder kinderdagverblijven.

Ouders zullen minder of stoppen met werken doordat de kosten zo hoog worden.

Grootouders zullen nog meer worden ingeschakeld dan nu al gebeurt. En mensen zonder ouders zullen minder gaan werken. En mogelijk ontstaan er nieuwe initiatieven. Als vier echtparen samen voor vier kinderen zorgen gedurende een dag per week, kan bijna iedereen evenveel blijven werken. Toegevoegd na 2 minuten: Mensen kunnen ook particulier iemand in huis nemen voor de kinderen. Gebeurt al op veel plaatsen. Is natuurlijk ook duur, maar een stuk minder stress, en het kleine kind kan gewoon thuis blijven. Scholen zullen naschoolse opvang als regel gaan aanbieden.

Dan zullen de kinderdagverblijven hun prijzen moeten verhogen en zal voor veel ouders een kinderdagverblijf te duur worden. Gastouderbureaus varen er wel bij, want deze vorm van opvang is goedkoper dan opvang op een kinderdagverblijf. Vandaag stond er een stuk over in de Volkskrant. De oorzaak van het prijsverschil ligt in het feit dat ouders bij een KDV hele dagen moeten betalen, en bij gastouders alleen de uren die zij afnemen. Ook het passen op elkaars kinderen wordt steeds populairder. Ik weet niet of de link werkt maar lees meer: http://krant.volkskrant.nl/?paper=11375&zone=NL&ticket=ST-18297-PiCFMnrOUt0LFOoikHNx-caps.volkskrant.nl#/paper Toegevoegd na 1 minuut: Helaas werkt de link niet. Is waarschijnlijk beschermd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100