waarom kan je de belastingdienst niet per e-mail om raad vragen

ik weet dat je kan bellen,en het is gratis
maar de wachttijden zijn vaak zo lang.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de servers dan overbelast raken... iedereen zal dan eerder mailen dan bellen. Mailbox zal binnen een halve dag vol zitten. Overzicht zal kwijtraken, alle mailtjes moeten beantwoord worden dus dat gaat tijd kosten. Wanneer een medewerk(st)er een mail niet direct kan beantwoorden omdat hij/zij geen antwoord weet zal hij/zij dit weer door moeten sturen en weer wachten op een antwoord en het daarna aan jou laten weten. Eerst moeten de andere 50 mailtjes nog beantwoord worden en daarna is de jouwe aan de beurt.... Bellen is sneller... denk ik zo. Toegevoegd na 1 minuut: Mensen zullen voor een l*lvraagje ff snel een mailtje sturen.. Die grens ligt veel lager dan bellen. Dus ook vandaar zal het aantal mailjes hoger komen.

Omdat telefonisch dingen over het algmeen veel makkelijker en sneller uit te leggen zijn. Je kunt dan wedervragen stellen, en zorgen dat het duidelijk wordt. Bij mail blijf je heen en weer mailen, en daar gaat echt nog veel meer tij en ergenis in zitten, geloof me...

Vaak heeft degene bij de belastingdienst meer informatie nodig om een vraag goed te kunnen beantwoorden. Maar men zou wel een elektronisch formulier kunnen ontwikkelen waarin naar de noodzakelijke informatie gevraagd wordt. Nu wordt alleen bellen en langskomen als mogelijkheden aangeboden en dat lijkt me een gemiste kans voor de belastingdienst. Daarom wel een goede vraag!

Omdat je in een mail voor jou gevoel wel duidelijk kan zijn geweest maar voor hun niet, en zo blijf je een emailwisseling houden en het vervolgens toch nog fout kan gaan. Inderdaad de wachtrijen zijn soms lang maar als je n.a.v. hun antwoord toch weer een vraag hebt of iets nog niet duidelijk is kan het alsnog goed worden uitgelegd en dan is hier ook de tijd voor. En als een mail niet aan is gekomen of per ongeluk is verwijderd blijf jij maar wachten op antwoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100