Hoe kan de politie vanuit een helikopter een vermist jongetje vinden?

Dat is toch veel te hoog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een helikopter kan bijna op elke hoogte vliegen tot het natuurlijk te hoog word. Maar vanuit de lucht kun je iemand heel goed zoeken die vermist is. stel nou dat de persoon die gezocht word in een sloot licht, dit kun je vanaf de weg niet zien als je er langs rijdt. Vlieg je door de lucht dan heb je een duidelijk aanzicht van boven en kun je dat bijvoorbeeld weer wel zien. Ik neem aan dat je de jongen bedoelt die vanmorgen op het nieuws was? Deze jongen had een rode jas aan waardoor het uit de lucht nog eens extra goed opvalt. Natuurlijk word er ook gezocht door mensen en politie-agenten op de grond, dus dan is de kans alleen maar groter dat je de jongen vindt als je een helicopter inzet! Ik hoop dat ik je vraag hiermee heb beantwoordt

Ze kunnen een infraroodcamera gebruiken. Daarmee kun je warmtebronnen lokaliseren. Als hij nog leeft, is het jongetje een stuk warmer dan zijn omgeving.

Vanuit een helicopter heb je wel meer overzicht. In een duingebied of bos kun je bijvoorbeeld ook een verdachte vrouw zien lopen of een auto zien staan die op een ongebruikelijke plaats staat. En als er iemand ligt kun je die persoon vanuit de hoogte ook beter zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100