De DSB bank is in zwaar weer gekomen als gevolg van uitspraken van diverse politici en ook door belanghebbende in de branche. Kan dit zomaar?

Ik ben van mening dat er door DSB op een foute manier zaken is gedaan. Alleen is de manier waarop nu de bank naar de afgrond wordt gewerkt lijkt op een afrekening in het circuit. Mag Bos de uitspraken doen ie hij heeft gedaan. Dat zou toch niet zo moeten kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er niets mis was met de DSB, dan was dat niet gebeurd... Dus dat zet me wel te denken...

Sterker nog dat hadden ze veel eerder moeten doen. Dat had een hoop gedupeerde gescheeld.

Ha, die Dretjedretje; Als minister van financiën moet Bos zich hier wel over uitspreken. De kosten die het bankroet van DSB met zich meebrengt worden immers op de belastingbetaler afgewenteld. En de eerste schuldige van deze ondergang is nog altijd DSB zelf. Dat er klokken zijn geluid en meneer Lakeman een zeer dubieuze oproep heeft gedaan heeft iets wat onvermijdelijk was alleen maar versneld; Scheringa heeft vorige week nog geprobeerd 1 miljard (Ja; 1.000.000.000€!) krediet los te peuteren om de zaak te redden. Dat zegt mij genoeg.

Laat ik het zo zeggen als dezelfde acties in de media waren ondernomen tegen de Rabobank had het wel een maandje langer geduurd. Dus ja, het kan zomaar misgaan, gek he, wat vertrouwen of het ontbreken daarvan met een bank kan doen.

De afrekening is meer dan terecht. Had veel eerder moeten gebeuren. Het was al langer een fout bedrijf met foute producten. Klanten werden onder druk gezet! Samengevat: de topman is een naiëve (geld)wolf in schaapskleren gebleken. Toegevoegd na 6 dagen: Ik heb zelf jaren geleden tegenover een verkoper van DSB gezeten op een regionaal kantoortje. Je bent in zo'n situatie afhankelijk, want jij vraagt om geld, maar de verkoper liet echt zijn spierballen zien als begunstiger. Toch wil je het gesprek fijn laten verlopen. Ik voelde me onder een zekere druk gezet i.v.m. koppelverkoop. 'k Vond het steeds meer onprettig, het werkte niet ontspannend. Dit is geen vertrouwenwekkende zaak dacht ik. Heb besloten niet tot een overeenkomst over te gaan, de nare smaak blijft wel.

Dat het zo simpel kon, met een eenvoudig oproepje en hop, de bank valt om, is niet te wijten aan de oproeper, maar aan het feit dat de bank zo rot als een mispel was. Anders lukt dat echt niet zo eenvoudig... eg nie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100