Waarom werd Mauro Manuel niet bij aankomst gelijk terug gestuurd?

Waarom niet gelijk bij aankomst of na enkele maanden? Maar pas na +-10 jaar? Wat zijn de juridische/wettelijke redenen daarvoor geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat minderjarige kinderen die alleen reizen niet teruggestuurd worden. Dat is wettelijk vastgelegd. Nu is hij meerderjarig en is er in de tussentijd geen reden gevonden om hem een permanente verblijfsvergunning te verstrekken, dus moet hij terug. Triest.

Kinderen die zonder ouders of voogd in Nederland asiel aanvragen, zijn extra kwetsbaar en verdienen daarom extra bescherming. Deze zogeheten alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s) volgen dezelfde procedure als andere asielzoekers. Maar als hun aanvraag wordt afgewezen, mogen ze toch vaak tot hun achttiende in Nederland blijven, omdat er voor hen speciaal beleid is. Het rare en het trieste daarvan: Inmiddels zijn die jongeren dan helemaal ingeburgerd en spreken de taal en volgen een opleiding. Mogen (moeten) wel naar school, maar kunnen de opleiding eigenlijk niet afmaken want ze mogen geen stage lopen. De pleegouders hebben wel de voogdij gekregen. Er is - wordt - nauwelijks iets gedaan om zo'n kind voor zijn achttiende voor te bereiden op terugkeer. Bijv. qua taal, cultuur, onderhoud, kennis van het land etc. >>>Het is dus een hele rare regeling!

Bronnen:
http://www.vluchtelingenwerk.nl/vluchtelin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100