Welke wet in Nederland wordt het meest overtreden?

Toegevoegd na 19 minuten:
Behalve verkeerswetten is er nog een, die me erg opvalt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De belastingwet wordt overtreden zonder dat je het door hebt. Reden: als een ander iets doet dat niet mag bijvoorbeeld btw ontduiking, dan mag je geen zaken doen met die persoon, maar jij weet dat niet. Stiekem toch ben je dan wel in overtreding. Oke, niemand zal je veroordelen, maar fout ben je wel.

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet...

Ik denk de verkeerswet. Neem alleen al al die mensen die te hard rijden.

Met kop en schouder de verkeerswet omdat de mens niet in staat blijkt te zijn zonder deze wet niet te hard te rijden. Waarschijnlijk op de tweede plaats fout parkeren, dus ook weer de verkeerswet.

De Arbo-wet. Dagelijks werken miljoenen mensen en vooral in veiligheidskleding zijn er een hoop mensen die zich hier niet aan houden. Bepaalde Arbo regels maken het werken ook af en toe onmogelijk. Maar er gebeuren heel wat ongevallen door dat men zich niet hier aan hou. Het werk wat ik ook doe (elektra monteur in de middenspanning) vallen ongeveer 7 doden per jaar en dit gebeurt meestal door zich niet aan de voorgeschreven regels te houden. Voorbeeld: http://www.com-keur.nl/df/com/digifolderdxs.nsf/htmlViewDocuments/083E29E0028EE221C1257234002D7098 tik dit meer eens in bij google : arbowet dodelijk ongeval

Ik denk dat het verbod op wildplassen dagelijks door vele mannen wordt overtreden!

De wet van onderwijs.!

zou de opiumwet geen goede kans maken?

De wet waarin mannelijke en vrouwelijke werknemers gelijk behandeld moeten worden...

De milieu-wet

Volgens mij maakt het roken op (werk)plekken waar dit niet is toegestaan nog steeds een erg grote kans

Algemene Ouderdoms Wet.......

Wet milieubeheer, waarin staat dat je niets op straat mag gooien..

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_milieubeheer

De wegenverkeerswet natuurlijk, staat met kop en schouders bovenaan. Voorbeelden hoeven we niet te noemen. Belastingwetgeving: het is een nationale sport om daar waar mogelijk te ontduiken. Zwart werken, zwartwerkers inhuren, en om het maar zwart-wit te zien: witwassen van crimineel geld. Overtredingen op de belastingwetgeving scoren echt als de nummer twee in aantal na de verkeersovertredingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100