waarom is het finaal voor de euro als we griekenland uit de euro zetten?

het schijnt dat als je griekenland uit de euro zet dat dat de ondergang van de euro zou worden.
maar waaromdan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee het is dan mi afgelopen Vd euro wel groot prestige verlies Vd euro !ja en vooral Duitse en Franse banken ,hebben kapitalen (miljarden ) ook Nl maar Frankrijk ongelofelijk veel ook de Franse overheid ,en Duitse hebben enorme export garantie 's gegeven ,bijv een trein systeem of een wapen systeem ,ja dan komen de banken van die landen in problemen ,en onze bankjes zitten daar ook weer in .als Grieken land er uit zou gaan ja dat zou schrikken zijn ,maar ook iets goeds ze weten we moeten het zelf oplossen kunnen hun munt devalueren ,revalueren enz en kunnen ze niet de schuld meer aan Europa geven (letterlijk en figuurlijk) tevens mogelijk een goed signaal aan andere landen doe je best om je zaakjes op orde tekrijgen ,Europa ruimt je schulden niet op ./ Ierland Portugal Spanje Italië . Ja onze politici ja ook de Duitse hebben zich in de luren laten leggen !de Duitsers en Nederlanders hebben een totaal andere kijk op staats economie dan de zgn knoflook landen . Nee het hoeft geen einde (had niet) euro te zijn ,maar we zitten er wel al te diep in ,we hadden eerder het verlies moeten nemen . Even slikken maar ook Vd Grieken btr want dit wordt ook Vd Grieken niet goed .

Banken hebben gigantische bedragen op de Griekse banken staan..die kunnen ze meteen afschrijven als we Griekenland uit de eurozone stoten. De banken gaan die verliezen weer verhalen op..de bevolking. Daarom gaat dan de euro failliet. Zoveel geld is er gewoonweg niet. Groet, Ton

Primair vanwege het grote besmettingsgevaar dat dat met zich mee zou brengen, Spanje, Italie enz krijgen dan enorme problemen. En de geloofwaardigheid van een stabiele munt zou ook ten onder gaan. Maar je vraag blijft nogal irrelevant omdat het juridisch niet mogelijk is om uit de Euro te stappen of een ander land eruit te zetten.

Het verhaal dat het uit de Euro zetten van Griekenland de ondergang van de Euro zou betekenen is grote nonsens. Wél zou het zo kunnen zijn dat wereldwijd aan de Euro getwijfeld gaat worden en dát zou de ondergang van de Euro in kunnen leiden. De schade die wij op zouden lopen als we Griekenland uit de Eurozone zouden zetten kunnen we wel dragen en hoeft de Euro niet te schaden. De bangmakende verhalen komen uit de wereld van de politiek die nu eenmaal beslist heeft dat wij met één Europese munt moeten werken omdat in deze "moderne" tijd niet een Europese Unie kunnen hebben met verschillende muntsoorten. ONZIN natuurlijk maar de politici hebben nu eenmaal beslist. Maar goed,laat ze maar doormodderen. De roep om afschaffing van de Euro en de herinvoering van de eigen oude munt zal steeds luider worden. En dan komt er een dag dat de Euro daadwerkelijk ten grave wordt gedragen en ieder land zijn eigen munt terugkrijgt. Dit is niet "de wens is de vader van de gedachte",want het is in de hele wereldgeschiedenis nog altijd zo geweest dat wanneer een bevolking niet meer achter zijn munt staat deze op den duur wordt afgeschaft. Het is nu al zo dat de Duitse bevolking het liefst in meerderheid de Mark terugziet. en Nederlanders in steeds grotere mate liever de Gulden terughebben. De landen die het liefst zien dat de Euro blijft bestaan zijn: INDERDAAD!!!...Griekenland,Italië,Spanje,Portugal,Ierland,België,Frankrijk en natuurlijk enkele armoedige Oost-Europese EU-leden!!! Deze armoedzaaiers zijn juist degene die er belang bij hebben dat de Euro blijft bestaan. Voor ons zou het beter zijn de munt op te heffen,in tegenstelling tot wat de hoge heren politici beweren. Hoe zeggen we dat ook weer...oh ja,"DE LEUGEN REGEERT!"

Als GR. nu al de Euro zou verlaten, zouden de omverdelingsspelletjes te gouw aan hun einde komen. Vanaf het begin hebben politici zich niet door onafhankelijke experten laten adviseren. Er worden veel schijnargumenten naar voren geschoven om de Eurozone overeind te houden.

Als je Griekenland eruit zou gooien kom je op een hellend vlak. We hebben met z'n allen afgesproken dat een land maximaal een staatsschuld mag hebben van 60% van het bruto binnenlands product. Griekenland zit daar met z'n 152% duidelijk boven, maar is geenszins de enige. Niet alleen de bekende PIIGS-landen (Portugal, 90% - Italië, 120% - Ierland, 114% - Griekenland, 152% - Spanje, 63%) zitten erboven, datzelfde kun je zeggen van landen als Frankrijk (87%), Oostenrijk (70%), België (97%) en niet te vergeten Duitsland (80%) en Nederland (62%) - dit zijn allemaal landen die, als je Griekenland wilt lozen vanwege hun huishoudboekje, eigenlijk ook uit de Euro gezet zouden moeten worden. Ofwel; van de oorspronkelijke Eurolanden voldoet alleen Luxemburg (17%) nog aan de eisen die zijn gesteld qua maximale staatsschuld. Van de nieuwe Eurolanden zitten Malta (66%) Cyprus met een staatsschuld van 63% van het BBP ook boven de grens van 60% en zijn Slovenië (42%), Estland (6%) en Slowakije (45%) het braafste jongetje van de klas. Los van of het al dan niet verstandig is geweest de Euro in te voeren, landen geforceerd uit laten stappen lost helemaal niets op. Wel kunnen we leren van andere delen van de wereld waar dezelfde munteenheid wordt gebruikt in een enorm uitgestrekt en divers gebied; de Chinese Yuan, Russische Roebel, Amerikaanse Dollar, Braziliaanse Real. We zullen van hun monetaire beleid moeten leren.

Bronnen:
cijfers IMF en eigen inzichten

Omdat het over een schijnprobleem gaat. De schuld van Griekenland is relatief gezien heel klein. Dus als we in Europa dit kleine probleem niet kunnen oplossen, ligt dat niet aan dit kleine probleem, maar aan de onmacht van Europa. Die onmacht ontstaat, doordat politici vrijwel altijd een juridische achtergrond hebben. Ze hebben de overtuiging, dat je over alles afspraken kan maken, en dat die dan vanzelf uitkomen. Maar zo werkt dat niet. In onze westerse samenleving is een mentaliteit ontstaan waarbij het eigen belang voorop staat. En als een persoon, of een land dat doet, dan vaart die daar wel bij. Maar als iedereen zich zo opstelt, dan verdwijnt de sociale samenhang. Het altruisme verdwijnt, het voor elkaar opkomen, de solidariteit, het 'eendracht maakt macht'. Dat alles verdwijnt. Dus door teveel voor je eigen belangen op te komen, ondervind je daar zelf schade van. Zo werkt dat dus. De politici denken dat die regel niet voor hen geldt, en nu zijn ze bezig te ontdekken, dat je je niet aan de werkelijkheid kunt onttrekken. In dat licht is deze crisis misschien helend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100