Waar kan je een corupte agent aangeven?

???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt twee wegen bewandelen. Je kunt een klacht indienen bij de politie zelf, dat doe je door naar het betreffende politiekorps toe te stappen. Op de website van het betreffende korps staat hoe je dit exact kunt doen. Let er dan goed op dat het e.e.a. schriftelijk word vastgelegd en dat je daar een afschrift van krijgt. Kies je ervoor om een brief te schrijven, zorg dan voor een kopie en vraag om een ontvangstbevestiging. Als de klacht door hen niet naar tevredenheid word behandeld kun je je tot de ombudsman wenden. Ook kun je je wenden tot de Rijksrecherche, zij zijn, zeg maar, de politie van de politie. Ze kunnen onafhankelijk onderzoek doen naar het functioneren omdat ze geen banden en relatie hebben met de politie. Zwart-wit gesteld kun je zeggen dat de Rijksrecherche alleen in actie komt als er sprake is van ernstige misdragingen (strafbare feiten waar doorgaans een hechtenis op volgt) van een overheidsfunctionaris. Lees meer over de mogelijkheden bij de genoemde bronnen.

Bronnen:
http://www.om.nl/organisatie/rijksrecherch...
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Dit kan bij elk politiebureau in Nederland. Toegevoegd na 1 minuut: Tevens zou ik kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem. 0800-7000

Bronnen:
http://www.meldmisdaad.nl/

Aangifte doen tegen een agent/agente kan hier in Nederland niet. Je kan slechts een klacht bij het desbetreffende politiekantoor indienen tegen deze agent/agente. Wanneer je met het uitkomst van dat onderzoek niet tevreden bent, kunt u een klacht indienen bij de nationale ombudsman.

Heel belangrijk dat je deze agent aangeeft.Een politieagent hoort een voorbeeld voor onze maatschappij te zijn. Zoals eerder gezegd meldmisdaadanoniem of ga naar het politiebureau waar deze agent werkt of schrijf een anonieme brief. Ook bestaat er een kliklijn.Sterkte !

Het beste lijkt me dat - als je er heel zeker van bent en het ook kunt bewijzen - dat je dan een (desnoods anonieme) brief schrijft naar de betreffende korpschef. En een brief (of een afschrift daarvan naar de officier van justitie (het arrondissementsparket) van de rechtbank in de stad van het betreffende politiekorps. Dan kan de rijksrecherche de zaak verder onderzoeken. Hieronder kun je vinden waar ze gevestigd zijn In elke stad waar een rechtbank staat, heeft het Openbaar Ministerie zijn eigen kantoor: het arrondissementsparket. De negentien arrondissementsparketten zijn verschillend van grootte en hebben elk hun eigen karakter. Bij de arrondissementsparketten werken Officieren van Justitie, parketsecretarissen en niet-juridische medewerkers onder leiding van een hoofdofficier van justitie. De negentien lokale OM-kantoren kennen grofweg eenzelfde organisatorische indeling.

Bronnen:
www.rechtspraak.nl

Bij wie je precies moet zijn weet ik niet. Volgens mij de ombudsman. ook de politie heeft iemand boven zich staan. en dat je zoiets wilt melden is alleen maar goed omdat een hoop mensen dat niet durven.

Het best kun je drie dingen doen om er zeker van te zijn dat de aangifte in die zaak van corruptie die zaak serieus behandeld wordt. Schrijf alles wat je weet in een brief en stuur die naar het ministerie van binnenlandse zaken. En stuur een afschrift van die brief naar het ministerie van justitie. Onderbouw wel heel goed wat je beweert en overleg zo mogelijk afschriften van bewijsstukken. Maar..nooit je oorspronkelijke bewijsstukken meesturen, dus.. Daarna stuur je ook een afschrijft naar de misdaadjournalist Peter de Vries die voor jou de zaak een beetje kan volgen en voor jou de vinger aan de pols kan houden. Aldus heb je de grootste kans dat de kwestie uitputtend behandeld wordt.. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100