Stel dat 4 mei zou vallen op de eerste maandag van mei, zou dan het luchtalarm ook getest worden? (hypothetisch vraag!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als 4 mei op maandag valt is er geen sirenetest. In verband met de dag van de dodenherdenking wordt er geen sirenetest uitgevoerd als 4 mei op maandag valt. De reden is dat het geluid van het waarschuwingsstelsel voor een groot deel van de Nederlandse bevolking op deze dag negatieve herinneringen kan oproepen. De sirenetest blijft ook achterwege op (religieuze en nationale) feestdagen

Bronnen:
http://www.minbzk.nl//onderwerpen/veilighe...

Hopelijk wel de veiligheid van de staat is belangrijker dan de doden. Toegevoegd na 7 minuten: Ze hadden net zo goed dan niet kunnen sterven als vrijheid niet belangrijker is.

De dodenherdenking vieren(is dat wel het goede woord?) we immers pas vanaf 8 uur 's avonds, dus ik denk dat het alarm idd. afgaat.

Ik denk dat er de mogelijkheid bestaat dat het word uitgesteld, maar vermoedelijk gebeurt dat niet omdat de 2e wereldoorlog al erg lang geleden is, en omdat op 4 mei de bevrijding begon, niet de bezetting.

Nee. Op Dodenherdenking en feestdagen wordt het luchtalarm niet getest. Er wordt dan een maand overgeslagen.

Ja dat wordt wel gedaan. Er is een periode geweest dat het niet werd gedaan maar het bleek dat mensen daar meer ongerust van werden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100