Welke taal spreken president Sarkozy en bondskanselier Merkel met elkaar?

Voordat een internationale conferentie begint, hebben Sarkozy en Merkel vaak een onderonsje. Je hoort nooit wat ze zeggen, maar ogenschijnlijk verloopt de conversatie vlot. Welke taal spreken ze?

Toegevoegd na 5 dagen:
Er is gesuggereerd dat ze Engels spreken omdat dit een voor hen 'neutrale' taal is. Ik kan me dat echter van een Duits en Frans regeringshoofd nauwelijks voorstellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk spreken ze Engels. Je zou er ook niet van staan te kijken als Merkel naast Engels, Duits en Russisch nog andere talen spreekt waaronder Frans. Zij is nl hyperintelligent en was al jong hoogleraar natuurkunde en dat is wat anders dan politieke wetenschappen

Waarschijnlijk hebben zij vertalers bij zich, om bepaalde dingen te kunnen vertalen, daarnaast spreken ze hoogstwaarschijnlijk beide engels zodat ze het grootste gedeelte direct met elkaar kunnen communiceren, alleen bij speciale termen zal er dan een vertalter aan de pas komen

Heel veel Duitsers leren geen Frans op school en heel veel Fransen leren geen Duits op school. Wat ze wel allemaal leren is Engels. Met name Engels is de internationale voertaal. Ze zullen dus Engels spreken indien geen ven tweeën elkaars taal hebben geleerd.;)

daarom zitten ze tijdens de overleg allemaal met koptelefoons..... Iedere regeringsleid(st)er spreek in ze moedertaal er zitten allemaal tolken die het vertalen naar de andere regeringleiders. Dit is voornamelijk om miscommunicatie te voorkomen, probeer zelf maar een anderen taal te spreken zonder daar echt gespecialiseerd in te zijn dan zal je merken dat het minder vloeiend loopt van daar de tolken. Tijdens een onderling bezoek/ pauze/ whatever spreken ze engels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100