Waarom wordt positieve discriminatie getolereerd?

Sterker nog, waarom mogen bedrijven stellen dat ze 40% allochtonen in dienst willen hebben? Daarmee wordt toch gezegd dat er 40% autochtonen geweigerd moeten worden?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een tijd geleden zat ik in een sollicitatieprocedure. In onze vrouwenorganisatie was het goed geweest als er wat mannen bij zouden komen. Bij gelijke geschiktheid zouden wij voor de mannelijke kandidaat hebben gekozen. Echter: wij gingen voor de beste kandidaat en dat was in dit geval toch een vrouw. Positieve discriminatie komt in dit geval alleen om de hoek kijken bij gelijke geschiktheid. Als een bedrijf een afspiegeling van de samenleving wil zijn kan ik me voorstellen dat ze een soortgelijk doel nastreven op andere selectiecriteria. Het is te verkopen. Echter: het is dom om uiteindelijk niet voor de beste kandidaat te gaan.

Positieve discriminatie klinkt vervelend, want discriminatie positief of negatief blijft uiteraard discriminatie. Positieve discriminatie heeft heus niet alleen met allochtonen te maken. Het kan ook om bijv. vrouwen of gehandicapten gaan. Als er in een advertentie staat dat een bedrijf 40% vrouwen in dienst wil hebben, steigert er niemand. Niemand roept: "Er worden nu 40% mannen geweigerd". Bij gehandicapten roept ook niemand: "Dit gaat ten koste van een gezond iemand". Wat ik vooral vervelend vind, is dat zodra het over allochtonen gaat een grote groep mensen gelijk gaat steigeren. Deze zelfde groep mensen steigert ook hard omdat de allochtonen van 'hun belastinggeld' een uitkering krijgt. Dus als je het verhaal omdraait en bedenkt dat een bedrijf het mogelijk maakt om allochtonen een kans op de arbeidsmarkt wil geven, beteken dit dat ze nu de mogelijk heid krijgen om voor hun geld te werken. Discriminatie of niet. Volgens mij is hier geen ander woord voor te bedenken dan: POSITIEF!

het wordt getolereerd omdat het een scheefstand wegwerkt, en uiteindelijk de gelijkheid bevordert.

Sommige vormen van positieve discriminatie zijn ontwikkeld om minderheidsgroeperingen een eerlijke kans te geven in de maatschappij. Daartoe behoort ook de vorm die jij bedoelt. Er bestaat echter ook een andere vorm van positieve discrimatie, een waar veel mensen zich niet van bewust zijn, maar waar ik me dood aan kan ergeren! Voorbeeld: Iemand die zegt: 'Ik vind homo's altijd zo aardig en attent en galant, enige mensen!' Of deze: 'Negers zijn altijd zo muzikaal en soepel en goedlachs!' Dat is een staaltje positieve discriminatie dat geen enkel doel heiligt, en heel irritant is. Bekijk mensen naar hun karakter, en oordeel noch positief, noch negatief naar aanleiding van de groep waarvan ze deel uitmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100