Heeft de term "mannen in witte pakken" ook een officiele naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet wat dat voor filmpje is, maar ik ben zelf in opleiding voor mannen in witte pakken. Het is niet een technisch rechercheur, maar een forensisch rechercheur en forensisch onderzoekers. De officiële naam in het nederlands is forensisch onderzoeker, de officiële naam in het engels is SOCO (Scene of crime officer)

Bronnen:
in opleiding

Forensisch Rechercheur.

Forensisch onderzoeker. Er is een opleiding voor aan de hogeschool van Amsterdam. http://www.voltijd.hva.nl/forensisch-onderzoek/beroepen.htm

Of de psychiatrische verpleegkundigen ! Dwangbuis pak aan en mee in het witte busje :-p

Meestal wordt daarmee verwezen naar de mensen in witte wegwerpoveralls die in de Bijlmer zijn gezien na het neerstorten van El Al vlucht 1862. Wie en waarom ze daar waren is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het is onderdeel geworden van grappenmakerij (zie de Hatchoo-link) en speculatie; volgens de BBC-documentaire 'Correspondent: Israel's Secret Weapon' zou het om met het neergestortte vliegtuig vervoerd radioactief materiaal kunnen gaan dat aan het zicht van de buitenwereld onttrokken moest worden - door mannen in witte pakken. Er zijn echter wel meer beroepen en klusjes die uitgevoerd worden door mensen in witte wegwerpoverrall. Meestal is een asbestsaneerder.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijlmerramp#M...
http://www.hatchoo.nl/bijlmer/index.html
http://video.google.com/videoplay?docid=-2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100