Mijn vader heeft een nederlandse auto, maar hij rijdt alleenmaar in italie, kan hij dan de wegenbelasting opschorten?

Hij belast immers niet de nederlandse wegen!

hij woont daar niet. ze zijn een jaar door europa aan het rijden om te kijken waar ze willen wonen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je niet op de weg komt, kun je je kenteken op laten schorsen. Alleen dan ben je geen wegenbelasting verschuldigd. Aangezien het voor je vader op dit moment niet handig is om een Italiaans kenteken aan te vragen, en ze in Italië het ook niet gaaf vinden als je zonder geldig kenteken rondrijdt, zal hij gewoon wegenbelasting moeten blijven betalen.

Zou kunnen, maar hoe zal hij dat doen met APK en verzekering.

Volgens mij mag hij niet met een Nederlands kenteken in Italië rijden als hij daar woont.

Ik weet niet hoe het in Italië zit, maar weet van Spanje dat je aar maximaal 3 maanden met een buitenlands kenteken mag rondrijden. Althans aaneengesloten. Je mag de auto wel voor langere tijd stallen als je bijvoorbeeld daar bent om te overwinteren...

Hoe moeten ze weten dat hij de Nederlandse wegen niet belast? Dat kan iedereen wel zeggen. En het is zijn keuze om met een Nederlands kenteken in het buitenland te gaan rijden.. dus tsja.. hij heeft geen been om op te staan lijkt me.

Als ik het me nog goed herinner, mag je max. 6 maanden in Italie rondrijden met nederlandse kentekenplaten, daarna moet je een verblijfsvergunning hebben en zal je ook van kentekenplaat moeten veranderen (kan bij Ufficio Pratica Auto). Is best wel een duur klusje en als je daarna weer terug gaat naar NL, heb je weer een probleem. Maar als je een jaar door Europa rond rijdt, beperkt deze reis zich toch niet tot alleen maar Italie?

"Als u met uw voertuig tijdelijk geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kunt u (de eigenaar/houder) de voertuigverplichtingen opschorten. Dat betekent dat u (indien van toepassing) niet aan de APK-plicht, verzekeringsplicht en motorrijtuigen-belasting hoeft te voldoen. Een geschorst voertuig mag niet op de openbare weg komen." Dat geldt dus OOK voor het buitenland. Zie bron:

Je zal je met een ned.kenteken gewoon aan de de Nederlands wetten en regels moeten houden,of je moet de wagen uitvoeren.Als je als geregistreerde eigenaar/houder uw voertuig wilt uitvoeren, moet je ervoor zorgen dat de registratie in Nederland wordt beëindigd. je kunt de registratie beëindigen door uw voertuig bij de RDW aan te melden voor uitvoer. Voor het aanmelden van de uitvoer heb je nodig: * Een geldig legitimatiebewijs * Het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs van het kentekenbewijs * De kentekenplaten (-plaat) van uw voertuig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100