Mag je nu wel of niet met vier man achter in de auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er vier gordels zijn dan wel, bijvoorbeeld in een mini-van. Op mijn B-rijbewijs staat "≤ 1 + 8". Dat houdt dus in dat ik maximaal 8 passagiers mag vervoeren. Iedereen moet een gordel om (samen in een gordel mag ook niet). Dus als mijn auto maximaal 8 passagiersplaatsen heeft met een gordel, mag dat. Het ligt aan de verzekering die je hebt afgesloten of ook alle inzittenden zijn verzekerd (ongevallen inzittenden, vaak tot een maximaal bedrag). Zijn er meer dan 8 passagiersplaatsen met gordel is het geen auto meer maar een bus.

Per persoon ben je verplicht om een gordel te hebben. Dus tel hoeveel gordels er achterin zitten. Zoveel mensen mogen zitten.

Tel de gordels maar, dan weet je genoeg.

Je bent verzekerd tot 5 personen zonder de bestuurder... Dus als je er een meer meeneemt ben je niet verzekerd... Dus het mag niet... De gordels kunnen dat ook niet aan...

Ligt aan de auto. Er zijn auto's met twee banken achterin, daar mag het vast wel!

Met ingang van 1 mei 2008 mag in auto's die op alle zitplaatsen gordels hebben niemand meer zonder gordel worden vervoerd. Heeft de achterbank bijvoorbeeld drie gordels, dan mogen er niet meer dan drie mensen op de achterbank vervoerd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100