Stel, je wint 100.000 dollar met pokeren op internet (niet 't Holland Casino). Klopt 't dat je dan 29% belasting daarover moet betalen?

Even in 't midden gelaten of 't illegaal is.
Moet je over illegale inkomsten ook belasting betalen? Of gewoon dan 100%?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat klopt. In artikel 6 van de "voorlichtingsfolder Kansspelbelasting" staat: Het tarief van de kansspelbelasting is 29%. De kansspelbelasting is dus 29% van de waarde van de prijs. Bij kansspelautomaten is dat 29% over de bruto spelopbrengst. Bij kansspelen via buitenlandse goksites is dat 29% over het verschil tussen de gewonnen prijzen en de gedane inzetten. In artikel 7.3 staat: Kansspelen via internet. Bij deelname aan kansspelen op buitenlandse goksites, moet de prijswinnaar zelf de kansspelbelasting betalen aan de Belastingdienst en tegelijk aangifte kansspelbelasting doen. Het is mogelijk dat in het buitenland een soortgelijke belasting is betaald. Er geldt dan een vrijstelling van de Nederlandse kansspelbelasting Artikel 3.3 zegt: Om te beoordelen of u zelf de kansspelbelasting moet betalen, moet u bepalen of het een binnenlandse of een buitenlandse goksite is. Alleen bij deelname aan kansspelen op buitenlandse goksites kunt u kansspelbelasting moeten betalen. Een buitenlandse goksite kunt u onder andere herkennen aan het webadres en de disclaimer die vaak op de site staan. Betaalt u in een ander land belasting voor het deelnemen aan kansspelen via internet, dan kunt u vrijstelling van kansspelbelasting krijgen. U hoeft dan niet dubbel belasting te betalen. Zie bron: Toegevoegd op 10-06-2009 01:02:24 Ter verduidelijking: Je moet belasting betalen over je winst, d.w.z. over je gewonnen prijs minus je (aantoonbare) inzet. (en da's vaak lastig. ;-))

over al je gewonnen geld, behlave waarbij vermeld staat belasting vrij moet je belasting betalen met het percentage 29% kom je in de buurt. maar het hangt ook van je inkomen af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100