kun je erop vertrouwen dat de overheid geen misbruik maakt van de staatsloterij?

het geld wat met de staatsloterij verdient wordt gaat naar de staatskas toe, er is nogal eente kort in de staatskas.
kan de burger erop vertrouwen dat deze loterij niet gemanipuleerd wordt als de overheid geld nodig heeft?
of weten wij als burger te weinig van dit onderwerp af om er over te kunnen oordelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Genoemde punten kloppen volgens mij maar vertekenen het beeld toch iets negatief. behalve de omzetbelasting en kansspelbelasting draagt de staatsloterij ook een belangrijk deel van de winst af aan goede doelen. De staatsloterij is geen bedrijf maar een staatsbedrijf. Afgezien van uitgaven en kosten zoals bonussen aan bestuurders zoals bij ProRail komt uiteindelijk alle winst ergens toe aan de staat. Er vielen in het verleden prijzen op onverkochte loten en er is toegezegd om dat te veranderen. Door te stellen dat de directie "beterschap beloofde" suggereer je dat de directie iets fout heeft gedaan. Dit is niet het geval. De (Staats)strategie was om meer winst te maken en heel bewust trekken ze dus ook onverkochte nummers. Zoals er bij het casino 37 nummers zijn maar je slechts 35 keer krijgt uitbetaald. En een jackpot ook valt op een 1/5 lot zodat hij lekker kan groeien. De overheid mag haar monopoliepositie natuurlijk ook niet te veel misbruiken dus af en toe komen er regels in opspraak.. zoals die van de trekking van onverkochte loten. Ik hoop dat ik met mijn automatische straatjes 5jes mag rekenen op een eerlijke trekking... om losse loten uit te zoeken is een hele klus maar voor het negeren van bepaalde series voorgeprogrammeerde loten hoef je niet heel veel te doen. Mijn oma zei altijd al.. loterij, kloterij Toch denk ik dat we bij de overheid als croupier en loterijbaas de beste kans hebben op eerlijk spel.

Dit wordt door een (of meerdere) notaris(sen) gecontroleerd. Of anders wel door een onafhankelijk accountant.

In het verleden ( ongeveer 2 jaar geleden ) zijn er regelmatig grote prijzen ( 100.000 euro ) gevallen op niet verkochte loten. De directie van de staatsloterij heeft toen beterschap beloofd, en of dit nu nog gebeurd is mij niet bekend, er zal eerst weer door een instantie een steekproef uitgevoerd moeten worden.

De staatsloterij betaald aan de staat de kansspelbelastingen en de normale belastingen die een bedrijf behoort te betalen. Niets meer en minder dan dat.

Als er een overheid is welke te vertrouwen is zou ik graag weten welke. Volgens mij is er geen enkele te vertrouwen zowel de lage als hogere niet. Om te beginnen moeten ze zoveel ambtenaren met pensioen laten gaan dat de rest niets meer hoeft te verzinnen om aan het werk te blijven, want veel geld wordt uitgegeven aan nutteloze dingen welke over enkele jaren weer afgebroken of verandert worden omdat het hun niet past.

Heb je reden om de overheid of wie dan ook te vertrouwen als het om geld gaat? Nee dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100