Wie gaat er stemmen en waarom?

Ik ga stemmen om meerdere redenen De belangerijkste is: Ik vind dat als er zo hard gevochten is voor vrouwen stemrecht, ik (vrouw) het niet kan maken mijn stem niet uit te brengen.
Hoe denken jullie er over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja ik stem, omdat het kan. Het is een recht waar helaas nog niet iedereen op de wereld gebruik van kan maken. Van dit voorrecht MOET je eigenlijk gebruik maken.

JA ZEKER!!! ik ga stemmen!!! ...het is een gezellig uitstapje en ik heb toch niets beters te doen...

Ja op groen links... natuurlijk...

Ik ga stemmen omdat dat de basis is van de democratie. Het is wellicht niet perfect (dat een vermoorde politicus alsnog premier kan worden?) maar gezien de alternatieven moeten we het er voorlopig maar mee doen. Stemmen is voor mij niet alleen een recht, maar een plicht. En als alle jaren; de eerste vrouw op de lijst van de VVD.

GL. Om de leefomgeving in goede staat te houden.

Ik ga zeker stemmen straks (vanmorgen de kaart vergeten), het stembureau is toch in de school van mijn dochter en wie niet stemt mag straks niet klagen :lol: Ik weet alleen nog stééds niet op wie......al gaat het wel tussen twee of drie kandidaten, dus ik ga straks gewoon strootjes trekken ofzo. Als mijn stem maar niet versleuteld wordt over alle partijen. En vanoudsher is bij verkiezingen de opkomst onder de kleine christelijke partijen (en trouwens ook het cda nog steeds) het hoogst, en die staan niet hoog op mijn lijstje om daarmee van de niet-stemmers te profiteren. Dan gooi ik hem liever zelf weg.

Been there, done that. Klokslag 7.31 liep ik het stembureau in en amper 2 minuten en drie rode, gevulde hokjes verder liep ik er weer uit. Waarom? Ik klaag graag over de politiek. Ik vind niet dat ik recht van spreken heb als ik niet gestemd heb.

Ja zeker, ik heb al gestemd en hopelijk gaat iedereen stemmen vandaag op een partij die verder wil met Europa en die zich inzet om dat ook goed te regelen. Wie niet stemt telt niet mee en laat de overige mensen die zoals het er nu uitziet ook nog de minderheid vroemn bepalen waar we met Europa naar toe willen. Dus stemt allen, tenzij je 5 jaar wilt zeuren en zeggen dat je er niet bij betrokken wordt.

Ik ga absoluut stemmen. Voor het grondwetsreferendum ben ik me goed gaan verdiepen in de EU (niet alleen de Grondwet zelf, maar ook de ontstaansgeschiedenis en de bestaande verdragen). En toen ging er voor mij een enorme beerput open. Juist kennis over de EU heeft mij dus erg kritisch gemaakt, in plaats van gebrek aan kennis, zoals eurofielen plegen te beweren over alle eurocritici. Ik ga dan ook stemmen als tegenwicht, opdat ook critici als ik vertegenwoordigd zullen zijn in het EP.

Ik ben gaan stemmen omdat ik van mijn vriendin moest.

Ik heb straks al gestemt tussen twee klanten door... Ik heb gestemd op de eerste vrouw op de lijst. En ja. Bij de laatste landelijke verkiezingen was dat Rita Verdonk. En daarbij stem ik al zolang als dat ik mag stemmen, want wie zwijgt stemt toe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100