Balkenende zegt; "niet jezelf verrijken ten koste van anderen", is er een andere manier dan ;-)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor. Die heet: eerlijk werk doen. Stel dat ik goed hout kan bewerken. Ik ga naar een beheerder van een "biologisch bos", of hoe dat mag heten. Daar koop ik hout. Met deze aankoop steun ik verantwoord bosbeheer, en steun ik de beheerder van het bos. Nu ga ik mijn eerlijke werk doen. Ik bewerk het hout tot prachtige meubelen. Tafels, stoelen, kasten - u vraagt, ik maak. Die meubelen verkoop ik in mijn winkeltje. De klant heeft geld, ik heb mooie meubels. Als de klant liever een stoel heeft dan zijn 100 Euro, ruilen we: hij krijgt een mooie stoel, ik krijg 100 Euro. We zijn beide blijer dan vanochtend. Met deze transactie steun ik zowel de klant als mezelf. Ik heb dus - verantwoord bosbeheer ondersteund - de bosbeheerder verrijkt - de klant verrijkt - mijzelf verrijkt De crux ligt in de toegevoegde waarde van mijn nijvere arbeid.

Wanneer verrijk je je ten koste van een ander? als je winst maakt? Onzin! Als ik het zo bekijk verrijkt de regering zich ten koste van de burger. Het is een mooie kreet van Balkenende maar niemand heeft er wat aan.

ja hoor, je kan iets ruilen en dat beide partijen er blij mee zijn, er hoeft er niet 1 aan het kortste eind te trekken.

Nee dat is er niet... Hele goede vraag... Er is maar één manier om rijk te worden, ten koste van anderen... Klopt helemaal...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100