Als alle landen bij elkaar, met VS voorop, duizenden miljarden schuld hebben, wie zijn dan de schuldeisers?

Wat zou er gebeuren als alle schuldeisers dus ook spaarders die miljarden opeisen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteindelijk denk ik een kleine elite, die door het hele economische systeem steeds meer macht krijgt. Ooit heb ik eens gehoord dat we eigenlijk niet zonder schulden kunnen en als alle schulden worden afgelost we echt in een grote crisis terechtkomen. Als je meer info wilt moet yputuben naar 'money as debt'. Hele interssante docu.

Hoofdzakelijk ook Amerikanen, maar ook graaigrage gerritjes in andere delen van de wereld... Als je de verantwoordelijkheid misbruikt, dan wordt je de verantwoordelijkheid afgepakt en daarmee ook je vrijheid en je centen... Als de spaarders hun spaargeld massaal gaan opeisen, dan komt er werkelijk een crisis, want dat kan geen enkele bank nu waarmaken, zelfs niet onze triple A de Rabo...

'T is allemaal één groot piramide spel zolang de totale schuld groter is dan wat je nog moet krijgen. Dus... Kwestie van wachten totdat 't (weer) instort. Er zijn trouwens ook wel landen die nog juist veel geld moeten krijgen, hoor. Dat zijn dus de schuldeisers.

Voornamelijk China en Japan. Daarom hebben die landen groot belang bij het stabiel blijven van de dollar. Maar ook bij de kopers van obligaties all over the world.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100