Zijn er in Nederland nog amerikaanse legerbases?

En zijn dit dan 'operationele' bases, en onder welk grondgebied valt dit dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Brunssum zit nog steeds de AFCENT. Daar zijn veel buitenlandse troepen gelegerd. Onder andere uit de USA, maar ook uit Denemarken, Italie, Duitsland enz. Ze hebben daar zelfs een eigen school, supermarkt en ziekenhuis.

"In Nederland was lange tijd een luchtverdedingssquadron gestationeerd te Soesterberg (32nd (Tactical) Fighter Squadron). Deze had tot taak het Nederlandse luchtruim te beschermen tegen indringers van het Warschau-pact. Dit was het enige squadron van de Amerikaanse luchtmacht dat onder operationeel bevel stond van een ander land. Met het eindigen van de koude oorlog werd dit squadron teruggetrokken en ontbonden."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/USAF

Ja, in ieder geval nog in Eindhoven (Nato) en ik vind ook Brunsum. Heel duidelijke eensluidende overzichten zijn er echter niet meteen te vinden. Wellicht hebben ze er nog een paar stiekem achter de hand ?

Bronnen:
http://www.globalresearch.ca/index.php?con...

Bij mijn weten niet. Wel schijnen er kernwapens in Nederland opgeslagen te zijn die door de NAVO geactiveerd kunnen worden. Dit zijn echter allemaal zaken die voor het publiek volledig geheim gehouden worden, blijkbaar met succes.

havelte 't harde volkel Toegevoegd na 3 minuten: in Eindhoven zit niet een Amerikaan. Wel in volkel 't Harde enHavelte,Daar liggen de Amerikaanse kernwapens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100