Wat zijn voor allochtonen schokkende straatnamen?

Tsja, vergeef me de vraag maar ik lees behalve nu.nl, de kranten en dejoop etc ook wel eens geenstijl en daar staat nu een link naar een Belgisch krantenartikel over hoe de maatschappij aan te passen aan allochtonen.

Met onder andere bovenstaande opmerking over straatnamen. Ik kan hierbij niets verzinnen maar misschien iemand anders wel.

Kunnen straten met "varken" erin nog bijv?

http://www.gva.be/dekrant/experts/johndewit/het-eindverslag-van-de-interculturele-dialoog.aspx

Toegevoegd na 20 minuten:
Ik begrijp niet waarom iemand de vraag ongepast vindt. Het rapport is openbaar en gepubliceerd ineen normale krant. Er wordt veel te overspannen gereageerd als het over buitenlandse mensen gaat. Hou daar eens mee op aub. Nergens voor nodig. Antwoorden die niet kunnen meld ik zelf aan bij de moderatie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dan aan straatnamen waar je (soms met een flinke dosis fantasie) iets seksueels in kunt zien. Zoals de 'Pijpstraat' bijvoorbeeld. Maar grotendeels lijkt dit me typisch weer zoiets waar doorgeschoten 'correcte' mensen voor de allochtonen gaan beslissen waar ze zich door geschokt zouden kunnen voelen. Net zoiets belachelijks als gemeenten die kunst uit hun gemeentehuis verwijderen als er een glimp naakt op is te zien, vanwege tere allochtone zieltjes die er - niet volgens de allochtonen zélf maar volgens één of andere commissie - door geschokt zouden kunnen worden.

de straat naam hoerejacht in enkhuizen Toegevoegd na 41 seconden: Slettenhaarsweide

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Straatnaam

Misschien namen die herinneren aan de onderdrukking van Nederland in haar kolonieën. Bijvoorbeeld Bataviastraat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Java-oorlog

GEEN. Ik vraag me af of er iemand zou zijn die geschokt zou zijn door bijvoorbeeld de naam Jezusallee (ik noem maar wat). In Spaans- en Portugeestalige landen wordt de voornaam Jezus zelfs vaak gegeven, iets wat je hier in Nederland veel minder vindt. In Utrecht is in ieder geval een Mariaplaats en daar zit niemand mee. En het is natuurlijk ál te zot om aanstoot te nemen aan namen met "varken" erin. Ook al eten Moslims en Joden ze niet, daarom ontkennen zij het bestaan van die dieren nog niet.

Ik mag hopen dat het om nieuwe straatnamen gaat. Straatnamen dienen nu ook niet aanstootgevend te zijn, dus een winkelcentrum aan het "Armeense genocideplein" lijkt me nodeloos grievend. Maar als er nu al een straat in Tytsjerksteradiel is die "Turkenstraat" heet, of in Lutjebroek de "Varkenskoppensteeg", dan moeten we die niet gaan veranderen. Mensen die hier boven al de "Pijpstraat" een brug te ver vinden kunnen mijns inziens met de Nederlandse taal hun hart ophalen. Het werkwoord pijpen was er namelijk niet eerder dan het object waar het vanaf geleid is.

Straten die vernoemd zijn naar personen die bij nadere beschouwing geen brandschoon verleden hebben. Bv J.P. Coen, Piet Hein, van Heutsz. Hoewel deze namen niet specifiek voor allochtonen schokkend zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Onder het bewind van van Heutsz zijn op Atjeh 70.000 mensen omgekomen.

Straatnamen die er al zijn, moeten gewoon zo blijven (je wilt niet weten wat een ellende het geeft als je straten om zou gaan noemen), tenzij het om extreme gevallen gaat (als een verzetsheld nu ineens een verrader blijkt bijvoorbeeld, maar die kans lijkt me inmiddels niet zo groot meer). Een varken is in NL een gewoon dier, dus er zullen wel wat straten zijn waarin het beest opduikt, get used to it. Zolang mensen zelf mogen kiezen waar ze gaan wonen, zie ik geen probleem. En ja, het kan best zijn (dat ik dat niet weet is al veelzeggend...) dat er her en der wat foute 'helden' vernoemd zijn in de Indische buurten - na WO2 hebben we de foute namen weggezuiverd maar na 'Indië' waren we alleen maar sneu en duurde het nog heel lang voor we doorhadden dat we daar zelf een beetje fout bezig waren geweest... Ik vind dat je bij bijvoorbeeld nieuwe straatnamen best rekening kunt houden met iedereen, maar ja, bedenk wel dat veel straatnamen wel iemand tegen het hoofd stoten: een overtuigd scheppingsgelover zal niet blij zijn met een Darwinstraat vermoed ik. En zouden ze in die regio's waar ze tegen vaccineren zijn Jennerstraten hebben? (Jenner vond de vaccinatie uit.) Ik groeide ergens op waar een Varkensmarkt was, en ik heb er nooit een moslim (ja, die woonden er ook) een opmerking over horen maken.

Die zijn er gewoon niet! Geen enkel weldenkend mens en we mogen er toch van uit gaan dat onze vroede vaderen dat zijn, zal in zijn hoofd halen om b.v. een plein :Het Kut Marokkanenplein te noemen! Niet de vraag is ongepast, maar het suggereren van dergelijke mogelijkheden vind ik niet zo doordacht.

Vreemdelingenweg

Er zijn géén schokkende straatnamen voor allochtonen, als deze er zijn komt dit uitsluitend doordat de bedenker van deze flauwekul dit maar weer eens voor deze mensen ingevuld heeft, zoals tegenwoordig iedere allochtoon met zo'n krampachtige houding behandeld wordt om ze maar niet te kwetsen.

Ik zal nogmaals mijn antwoord plaatsen....de eerste keer is mijn antwoord door de moderatoren aangezien voor een reactie. Iets waarover niet met het moderatie team gediscussieerd mag worden. In iets andere bewoordingen. Als er schokkende straatnamen zijn dan mag je ervan uitgaan dat ze voor vrijwel alle mensen schokkend zijn, niet alleen maar voor een (kleine) groep. Ik zal nu wel een voorbeeld geven van een mogelijke straat naam die door sommigen niet gewaardeerd, maar historie is historie. De "Jan Sobieski straat " ....ik weet niet of er in Nederland een straat met die naam is. In polen vermoedelijk wel. Deze poolse koning heeft op 11 en 12 september 1683 de ottomanen bij Wenen verslagen

Misschien dat er over 50 jaar wel de Geert Wildersstraat komt in Venlo.

De Winthontstraat in Amsterdam. De naam is afgeleid van een schip dat in de 18e eeuw slaven vervoerde. Niet dat deze naam echt schokkend is maar het zal bij sommige mensen wel emoties kunnen opwekken als ze weten waar de naam naar refereert.

Bronnen:
http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/20...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100