Wat is dit voor voorwerp? Alvast bedankt

Ik was een tijd terug naar het kazemattenmuseum geweest en heb iets gevonden. Ik heb een medewerker gevraagd en hij wist het ook niet en ik mocht het meenemen. Dit vond ik best gek, je weet maar nooit wat het kan zijn want het lijkt best oud. Heeft iemand een idee? Ik denk zelf dat het een oude speld/sierknoop of iets dergelijks. Hopelijk zou iemand kunnen helpen.

Jorn

Toegevoegd na 1 minuut:
Deze site upload mijn foto niet. Excuses voor het ongemak

Toegevoegd na 16 minuten:
http://imgur.com/a/BDgTH

Link van de afbeelding

Toegevoegd na 37 minuten:
De achterkant http://imgur.com/a/Fvl96

Weet jij het antwoord?

/2500

http://imgur.com/a/Lg5w1 ja is voorkant van een oude uniform knoop op mijn plaatje zie je een "nieuwe"dan kun je zien waar dat kapje zat .. knopen waren vaak van een mooi duur materiaal en die waren hol van binnen en goedkoop van achter ... dat word toch nooit gezien en dat was ook sterker Toegevoegd na 3 minuten: http://imgur.com/a/Fvl96 lijkt op een ww2 airforce button

Bronnen:
http://imgur.com/a/Tul8H
http://www.network54.com/Forum/180748/thre...

Als je de voorkantfoto van jouw voorwerp een slag naar rechts draait zul je zien dat het dezelfde afbeelding is als deze: http://leger.interaqt.nl/upload/49/images/uniform/infanterist_voorzijde/veldjas_knoop.jpg Het is dus een knoop van mat brons (de modelknoop, die niet gepoetst hoefde te worden) van een veldjas die gedragen werd door soldaten en onderofficieren.

Bronnen:
http://leger.interaqt.nl/uniform_item/6/205

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100