Wat is de betekenis van een peace symbool?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het symbool werd in 1958 ontworpen door de Britse pacifist en ontwerper Gerald Holtom, als embleem voor een betoging tegen kernwapens. Het bestaat uit een over elkaar gelegde I en een omgekeerde V, tekens die in vlaggenseintaal de N en de D weergeven: 'Nuclear Disarmament'.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/archief/heeft-het...

Een cirkel met een verticale streep in het midden van waaruit twee schuine strepen naar beide zijden lopen is een internationaal symbool voor vrede (☮). Het werd eerst gebruikt in protestdemonstraties tegen atoomwapens en kernenergie (Ban-de-Bom teken). Het 'peace-teken' dat in de jaren '60 zoveel gebruikt is van oorsprong een teken voor de dood is? Het werd in de tijd van keizer Nero door de Romeinen gebruikt als symbool voor de christenvervolging. Het teken wat ons zo bekend is als teken van vrede, is eigenlijk een rune teken, het Teutoons teken voor 'dood'. Ten tijde van de oude Romeinen was het een symbool voor de vervolging en uitroeiing van de Christenen. Het wordt daarom ook wel 'Nero's kruis' genoemd. Toegevoegd na 4 dagen: onder andere deze

Bronnen:
http://www.wistudat.net/site_popup.php?id=26

Het peach symbool staan voor de letters N & D in vlaggentaal(Semafoor/Semaphore) De letter N sein je met een vlag recht naar boven, en de letter D is met twee vlaggen schuin naar beneden.(zie: http://www.modelbouwnet.nl/knipsels/102-modelbouw/navigatie/88-semaphore-seinen) De letters ND staan voor ' Nuclear Disarmament' oftewel Nucleaire Ontwapening. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Peace_symbols Toegevoegd na 12 uur: peach moet natuurlijk peace zijn (met dank aan Amadea)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100