Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie weet welke kunstenaar dit is?

De afbeelding is identiek aan die van Johannes Anthonius Pietersen,maar hier staat toch echt een andere naam. Wie weet wie het is?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
529

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Linksonder staat: O.Z. Kolk Amsterdam, en rechtsonder de signatuur van de vervaardiger: J. Pietersen. Het is dus wel de originele kunstenaar. Vergelijk het maar met deze van hem van de Staalbrug, waar ook alleen de voorletter J staat: http://www.kunstveiling.nl/veiling/viewimage/48282.plugin?width=1024&height=768
Helemaal in de linker onderhoek staan twee cijfers, die aangeven hoeveel afdrukken ervan gemaakt zijn en hoeveelste exemplaar daarvan het is. Het is niet heel goed te zien, maar het lijkt erop dat jij nummer 1 van de 125 hebt. Dus een behoorlijk uniek exemplaar!

Johannes Anthonius Pietersen werd op 23 december in 1893 te Den Haag geboren en overleed in 1970 te Laren (Noord-Holland). Hij woonde en werkte o.a. in Den Haag, Hilversum en Laren. Hij maakte bijzonder goede etsen van "buurtjes en straatjes".
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding