waarom moeten wij negerzoenen zoenen gaan noemen en hebben we nog wel blanke vla en jodenkoeken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat "Neger" tegenwoordig een scheldwoord is en geen benaming voor een zwart persoon.

‘Buys Zoenen zijn de opvolgers van onze alom bekende negerzoenen, die al 86 jaar populair zijn bij jong en oud. Na zorgvuldig markt-, merk-, en consumentenonderzoek vonden we het tijd de productnaam te moderniseren. Sommige mensen vinden het jammer dat de naam negerzoenen verdwijnt, omdat ze die al zo lang kennen. Er zijn echter ook mensen die minder enthousiast zijn over de benaming. Daar hebben we alle begrip voor. Buys Zoenen moeten zijn voor iedereen.’ Het bedrijf doelt hiermee onder meer op de Stichting Eer en Herstel Betaling Slachtoffers van Slavernij in Suriname, die Van der Breggen had verzocht de naam te wijzigen omdat deze beledigend zou zijn, bijvoorbeeld voor mensen van Afrikaanse komaf. De naam Buys verwijst naar de producent van de ronde chocoladeschuimbollen die eind jaren negentig door Van der Breggen werd overgenomen ’ (Bron: ANP)

Bronnen:
Bron: 'onbekend' op deze website.

Zie ook hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/naam-negerzoen.17825 De hele negerzoenen-discussie bleek achteraf een marketing-stunt van de producent. U is gedist, als u het maar weet! http://www.omroepbrabant.nl/news.aspx?id=74257

Als iemand naar een blank persoon roept: 'Hé blanke!', zal deze zich niet zo snel gekwetst noch beledigd voelen. Als iemand naar een donker persoon: 'Hé neger!' roept, zal deze zich wel gekwetst en/of beledigd voelen.

Omdat dit schijnbaar niet politiek correct is, net zoals de knecht van Sinterklaas tegenwoordig geen Zwarte Piet meer heet maar alleen nog Piet.

Niks moet, persoonlijk denk ik dat deze negerzoenen zoenen zijn gaan heten omdat het veel publiciteit gaf en voor de naamsbekendheid die heirmee gepaard ging. Mensen blijven ook zoenen kopen maar publiciteit is altijd goed. Verder is de 'goede daad' natuurlijk ook goed voor het imago.

Vroeger kon je daar mooi je familie mee shockeren: - 'Kun je me de arische vla even doorgeven?' ;-) - Of hard op een pak jodekoeken (geen jodeNkoeken!) slaan en dan roepen 'AUFMACHEN!' En een negerzoen blijft gewoon een negerzoen! Net als een Itaka een spagettivreter is, een NL een kaaskop blijft en Chinees een spleetoog. Dat is geen discriminatie, dat is is gewoon een feit. ;-)

Blanke vla, is blanke vla. Geen blankenvla. Jodenkoeken is ook geen probleem. Jood is geen scheldwoord. Persoonlijk vind ik neger ook geen scheldwoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100