Heeft iemand een lijst met mytische wezens die op mensen lijken?

Hiermee bedoel ik wezens als vampieren, engelen (niet persé mytische) etc. Wezens die dus voor mens aan gezien kunnen worden als ze zouden bestaan.

Alvast bedankt :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Op wikipedia staat een aantal lijsten. Ik zal even kijken wat ik zo kan vinden. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb 3 bronnen toegevoegd. Op de namen kan je zelf verder zoeken en filteren uit deze lijsten wat je wil. Toegevoegd na 36 minuten: Als je op categorie kunt kijken dan krijg je die lijsten soms. http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Mythisch_wezen Toegevoegd na 38 minuten: Aanvulling op de reactie: kabouter en demon heb ik bij de anderen niet erbij zien staan. Toegevoegd na 40 minuten: Hier dus de reactie: vampieren, Weerwolf, Witte wieven, Elfen, reuzen, trollen, fee, heks, dwerg, zeemeermin dat zijn er al een paar. Maar sommige echte mensen worden soms ook zo genoemd, maar zijn het niet echt zoals in de verhalen.

- Elven, goden en reuzen zijn mythische wezens, maar lijken erg op mensen. - Een zeemeermin is een combinatie van een vis aan de onderkant en een mens aan de bovenkant. - Minotaur is een wezen met de kop van een stier en het lichaam van een mens. - Harpy is een vogel met het bovenlijf van een vrouw met vleugels. - Centaurs komen uit de Griekse mythologie en zijn een combinatie van het onderstel van een paard en de bovenste helft van een mens.

Bronnen:
http://mythologieluc.blogspot.com/p/mythis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100