als we een keer een zwarte sint en witte pieten op bezoek kregen,zou dat de traditie bederven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kleine veranderingen aan de sinterklaastraditie lijkt het feestje niet zo zeer te bederven. De roe en de zak zijn bijvoorbeeld veel minder belangrijk geworden dan dat ze een halve eeuw geleden nog waren. En de commercie speelt ondertussen ook een veel grotere rol dan toen. Maar na een grote plotsklapse verandering, zoals zwarte klaas en witte piet, is het feest zo aangepast dat velen er de sinterklaastraditie niet meer in zullen herkennen. En daarmee is het wel bedorven.

Ja, tradities moeten blijven zoals ze zijn. Anders zijn het geen tradities meer.

Vandale spreekt:  tra·di·tie de; v -s oude gewoonte ve (grote) groep mensen Dit is een typisch voorbeeld van een vraag die zichzelf al beantwoordt.

Bronnen:
http://www.vandale.nl

Dat zou een eeuwenoude traditie in een keer de das om doen,en de schade zou nooit meer te herstellen zijn.

Ha, die Mevrkat; Als iemand het al voor elkaar zou krijgen om de rollen een keer om te draaien dan weet ik zeker dat wij er het jaar erop weer in onze oude glorie zullen staan. Er is al veel te vaak geprobeerd om onze bekende rolverdeling te doorbreken, maar de kracht van de traditie is gewoon te groot.

Ja, en het moet onderhand maar eens afgelopen zijn met dat gezeik over zwarte Piet en Sinterklaas. Ik haal ook nog steeds negerzoenen ondanks dat het er zo niet meer op staat.

Ja dat zou de traditie bederven, en zwarte piet ziet zwart van het roet, wat moeten ze dan zeggen witte piet?

Nee,hoor dat moet kunnen voor een keertje!

Er is een verschil tussen overgevoeligheid en een terecht gevoel van discriminatie. Het probleem is dat als je zelf niet fijngevoelig genoeg gent, dat je eigenlijk niet weet waarover je het hebt. Een vriendje voelde zich vroeger gekwetst, omdat ik zei plak het maar dicht met jodenlijm. Ik vond dat terecht, maar jodenkoek of negerzoen is niet dicriminerend. Maar het gebruik van Dutch in amerika, is duidelijk wel dicriminerend. Mdet een beetje gevoeld kom je een heel eind, en waarom zou je iemand iets vervelends toevoegen zoalsn ze geen stomme vragen of antwoorden op BV kwakken?

Het is een oude traditie moet gewoon zo blijven en wat denk je hoe andere kinderen hierop zullen reageren, dit kan je niet uitleggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100