Moslims noemen hun zonen vaak Mohammed. Waarom noemen christenen hun zonen (vrijwel) nooit Jezus ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jezus = God. je kind vernoemen naar God is niet zo gebruikelijk. christenen zien het wellicht als Gods naam ijdel gebruiken. mohammed is een profeet dat ligt denk ik wat minder gevoelig. Toegevoegd na 2 minuten: een bijbelse profeet is bijv daniel. die vernoeming komt dan wel voor. http://nl.wikipedia.org/wiki/Dani%C3%ABl_%28Hebreeuwse_Bijbel%29

Een van de redenen is dat Moslims veel minder namen hebben om uit te kiezen dan niet-Moslims. Er is maar een beperkt aantal voornamen toegestaan volgens de Islam. Voor niet-Moslims is het aantal namen praktisch onbeperkt.

Jesus is vooral in Mexico een best veel voorkomende naam. Je spreekt het dan niet uit als Jesus. De j heeft een spraakklank die ergens tussen de G en de K zit, en de u spreek je uit als oe.

In Spaanstalige landen kom je die naam regelmatig tegen.

In zuid Amerikaanse landen en Spaans sprekende gebieden komt het veel voor . In westerse landen veel minder. Ik denk dat, wanneer ik mijn zoon Jezus zou gaan noemen, hem hij in de toekomst een zwaar leven zou gaan krijgen. Hier wordt je toch raar aangekeken als je Jezus heet. Verder wordt het hier niet gedaan uit eerbied en schroom.

Bronnen:
http://www.kwestievan.nl/bloggen/mag-ik-mi...

Zoals al gezegd is in spaanstalige landen Jezus een zeer gebruikelijke naam. Volgens de meeste christenen is het waarschijnlijk geen probleem je kind Jezus te noemen, echter is het in Nederland op dit moment tevens een vloek/scheldwoord wat op die manier gebruikt wordt. Dan is je kind Jezus noemen eigenlijk hetzelfde als je kind "shit" noemen. ( helaas wordt Jezus' naam op die manier vaak gebruikt )

In Latijns Amerika wordt die naam wel vaak gegeven. Jesús of iets dergelijks. Principiële verschillen zijn er echter wel tussen de (westerse) Europese cultuur en de latijnse amerikanen onder de Christenen. Inmiddels zijn er talloze vormen van Christendom ontwikkeld. Hoe dit ontstaan is laat ik achter wegen. In de bijbel (nieuwe testament) staat veel beschreven hoe men 'in' Jezus Christus is, en bij Jezus Christus hoort. Deze naam geven aan een kind, als christen, wordt als Godslastering beschouwd, en het is tevens verwarrend. Want het betekent; hij die redt. Namen hebben namelijk betekenis voor vele, niet alleen christenen.

In tegenstelling tot zuidelijke landen kwam de naam Jezus (Ghesoes uitgesproken) hier, uit eerbied en schroom, nooit als voornaam in gebruik. Het is ook een beladen naam. Afleidingen van Christus worden wel vaak als voornaam gebruikt. De namen Kristine of Christiaan zijn afgeleid van Christen. Christen is een afleiding van Christus. En Maria en Jozef en vele afleidingen daarvan, zijn ook Christelijke namen en werden reeds héél vaak gebruikt.

Zoals al aangegeven, Jezus komt in de westerse landen niet veel voor, maar heel veel voornamen in zijn allemaal van figuren uit het Christendom. Denk aan: David, Simon, Marcus, Tim (van Timotheus), Sarah, Daniël Esther, Benjamin, Alexander en nog veel en veel meer.

Jezus is de ''held'' van de christenen daar vernoem je je kind niet naar bij moslim is alah hun ''held'' maar de profeet mohammed is zogenaamd de zoon van alah en dus niet hun real held

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100