Waarom zijn de kleuren roze en paars niet in de vlaggen van landen te vinden?

tenminste... voor zover ik heb opgemerkt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien kregen ze toen al ruzie of het gay was :p Nee grapje, ik denk omdat die kleuren moeilijk waren om te maken

als je het over landen hebt misschien maar verenigingen en steden zullen ook deze kleuren hebben. Waarschijnlijk staat het niet heldhaftig en krachtig genoeg en elke kleur heeft een rede en verhaal in een vlag.

Je ziet in vlaggen eigenlijk alleen maar rood,wit,blauw,groen en geel. Ik denk dat dit komt omdat deze kleuren van nature veel voorkomen en van oudsher een bepaalde symboliek dragen. Ook zijn ze gemakkelijk te onderscheiden van elkaar.

Waarom ze roze niet gebruiken, ach, misschien te zachte uitstraling, of niet goed genoeg van rood te onderscheiden. Paars, licht paars om precies te zijn, komt in de vlag van Oezbekistan voor: http://www.squidoo.com/flags-designs-of-the-world http://www.elanlanguages.com/nl/vlaggen/Oezbekistan/

Omdat elke kleur een betekenis heeft een roze en paars is niet echt zo'n stoere kleur voor een land.

Omdat paars een hele dure kleur was er is een tijd geweest dat het 3X zijn gewicht in goud waard was dus het was veel te duur om een geheel rijk vol te hangen met vlaggen zoals ze vroeger deden. En roze dat weet ik niet waarschijnlijk een te zachte kleur en werd vermoedelijk niet gebruikt omdat het geen macht uitstraalde en om terug te komen op dat van paars. alleen de aller rijkste hadden paarse kledij en daar betaalden ze al een fortuin die kleur was vroeger een aanduidende kleur van adel of rijkdom dat kwam omdat ze alleen met pruper van een speciale soort slak uit turkije kon gemaakt worden als ik mij niet vergis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100