wat betekend muts?

wat betekend het woord MUTS?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een scheldwoord voor vrouwen dat iets van "sufferd" betekend. Het is ook een ding dat je over je hoofd doet tegen de kou.

Volgens Wikipedia: Muts kan verwijzen naar: Muts (hoofddeksel), kledingstuk dat op het hoofd gedragen wordt; Frygische of Phrygische muts, een zacht kegelvormig hoofddeksel waarvan de top naarvoren wijst en weer wat naar beneden valt; netmaag, één van de vier magen van herkauwers; de volkse naam voor vagina; een scheldwoord voor een vrouw; de zwarte huidzak op de kop van een klapmuts, een zeeroofdier uit de familie der zeehonden; als bescherming van de pen van een houten bovenas in een windmolen. Toegevoegd na 3 minuten: Trouwens ook nog: Multi Use Trailer System Michigan United Tandem Society

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Muts

MUTS staat voor m:mooi u:uiterlijk t:toch s:slim

Hey,ik ben Muts...Wat de naam betekent? Het is een lief scheldwoordje. Zomaar ineens in de wereld gekomen.Ik hoor het al jaren,iedereen roept altijd,Hey Muts!

Het woord muts werd uit het Romaans overgenomen. Het betekent: kap waarmee geestelijken hoofd en schouders bedekken. Oorspronkelijk was een muts met bont afgezet. Later ging dat verloren en kon het kledingstuk enerzijds een kort manteltje aanduiden of anderzijds een hoofddeksel.

Bronnen:
Nederlands etymologisch woordenboek / Jan...

Een muts is een jongedame die een domme fout gemaakt heeft. Maar het is niet bedoeld als scheldnaam. Denk ook aan knuppel, hansworst, slimpie, etc.

Een muts is zo’n ding wat je op je hoofd draagt. Zodat je hooft niet onderkoeld raakt. Het heeft tegenwoordig de betekenis van ‘stomme trut’ danwel het vrouwelijk geslachtsorgaan. Maar klinkt toch beter dan k*...

En niet te vergeten misschien de belangrijkste betekenis. Een mutsje jenever en ook een slaapmuts. De eerste is al bekent uit de 17e eeuw toen de bemanning op de VOC schepen drie maal per dag een mutsje jenever (ik dacht 10 cl) kregen. Dat was niet alleen lekker, maar men dichte de jenever ook medicinale krachten toe. Het zou het bloed zuiveren en dat klopt want ik drink van af mijn 18e iedere dag een glaasje en er mankeert nog steeds niets aan mijn bloed. Ook in Amerika kent men die medicinale kracht want mijn Amerikaanse schoondichter zegt iedere avond "wildeley you forgot your medicin!" Een slaapmuts is eigenlijk zoals het woord al doet vermoeden, een muts om mee te slapen. Dit kledingstuk was al in de 18e eeuw in de mode. Muts was echter ook een vochtmaat. Aan het eind van de 18e eeuw werd er ' 1/18 van een mingelen of een pint' mee aangeduid, en sinds het begin van de 19e eeuw 15cl. Nederlandse matrozen kregen standaard voor iedere maaltijd een mutsje jenever. Proost.

Ik vind 'muts' voor een vrouw nog wel redelijk sympathiek klinken. Voor vrouwen die figuurlijk blond zijn. Die blonde Haagse dame van de tv zou ik zelf eerder een 'doos' noemen.

Doos

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100