Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen een metafoor en een metoniem?

Ik heb morgen een proefwerk en ik begrijp het verschil nog niet helemaal.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Taal
7.9K
Antoni
8 jaar geleden
Op deze pagina's vind je daarover veel informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Metafoor en https://nl.wikipedia.org/wiki/Metonymie.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Lees deze even!
https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/metonymie

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij een metafoor vervang je een begrip dus door een ander begrip op grond van een overeenkomst. Bijvoorbeeld De mens is een wolf. De mens lijkt op een wolf in de zin van zijn gedragingen.

Een metonymia is dat je bijvoorbeeld het voorwerp vervangt door de stof waarvan het gemaakt is (als gevolg van een contiguïteitsrelatie nauw verbonden begrip). Schaatsen door 'ijzers'. Of je vervangt de inhoud door het voorwerp. Bijvoorbeeld, koffie 'een bakkie' noemen. Hier is er dus geen overeenkomst tussen het koffie en een bakkie doen, want een bakkie daar drink je uit en de koffie die drink je.
(Lees meer...)
8 jaar geleden
Amadea
8 jaar geleden
Metonymia is het gebruik van beeldspraak. Een metoniem is een term die niet rechtstreeks zegt wat je bedoelt, maar daar alleen een relatie mee heeft.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding