Wat is het verschil tussen een feest en een partij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zijn op zich synoniemen van elkaar. Maar partij kan ook "politieke groepering" betekenen, of "vel bladmuziek", of als je partij kiest voor een ander dan neem je het op voor die persoon. Dus als uit het zinsverband niet duidelijk blijkt welke betekeniss van 'partij' bedoeld wordt, is het duidelijker het woord 'feest' te gebruiken.

In de horeca is een partij een groep mensen, of ze nou iets te vieren hebben of niet. Een feest is ook een partij, maar dan is er wel iets te vieren.

De vraag gaat over het woord partij in de betekenis van een gezellig samenzijn. Een feest is een vrolijk samenkomen van een groep mensen om iets speciaals te vieren. Een partij is precies hetzelfde, alleen zonder een speciale reden. Alleen maar om het gezellig samenzijn. Een ´feest´ is een viering van een speciale gebeurtenis, of dag. Alleen als je de reden er bij geeft, kan een partij ook een feest zijn. In samengestelde woorden. Een trouwpartij, een kinderpartij enz. `Een partij` op zich is nooit een feest, al kan het natuurlijk wel een feestelijke boel worden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100