Als je afasie hebt schrijf je dan ook de verkeerde woorden die je mondeling gebruikt?

Stel je hebt afasie en noemt een tafel een stoel. Als ze je dan dat wat je bedoelt laten opschrijven, schrijf je dan ook weer "tafel" voor "stoel"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afasie is een taalstoornis. Geen twee mensen met afasie zijn precies gelijk - afasie is bij iedereen anders. De ernst en omvang van de afasie zijn onder andere afhankelijk van de plaats en de ernst van het hersenletsel, het vroegere taalvermogen en iemands persoonlijkheid. Sommige mensen met afasie kunnen wel goed taal begrijpen, maar hebben moeite met het vinden van de juiste woorden of met de zinsopbouw (motorische afasie; heeft te maken met een stoornis in de efferente zenuwbanen). Anderen spreken juist wél veel, maar wat zij zeggen is voor de gesprekspartner niet of moeilijk te begrijpen; deze mensen hebben vaak grote problemen met het begrijpen van taal (sensorische afasie, heeft te maken met een stoornis in de afferente zenuwbanen). Dat wat jij beschrijft is hoogstwaarschijnlijk amnestische afasie. Een amnestische of verbale afasie is een fatische stoornis waarbij er sprake is van een woord- en naamvindstoornis. Een patiënt begrijpt wel wat er tegen hem wordt gezegd en is ook grotendeels in staat zich uit te drukken, in tegenstelling tot bij respectievelijk de sensorische en de motorische afasie. Hierdoor kan een minimale stoornis in een normaal gesprek niet opvallen, maar wel aan het licht komen als een patiënt gevraagd wordt een aantal voorwerpen of afgebeelde personen te benoemen. Deze stoornissen hebben te maken met het zoeken van betekenissen in het geheugen. Of men deze eerst bedenk en dan hardop zegt, maakt in principe geen verschil met het eerst bedenken en dan opschrijven. De stoornis is dus grotendeels hetzelfde voor het spreken en schrijven. Een verschil is wel dat bij het spreken de spreker minder tijd heeft om na te denken over het gezegde woord, waardoor mensen met een vorm van afasie eerder fouten gaan maken.

Nee, afasie is een aandoening in het spraakcentrum van de hersenen. Schrijven en bijvoorbeeld rekenen zijn geen enkel probleem.

Ja want afasie is een taal stoornis, lezen, schrijven en praten vallen hier onder voor meer informatie zie link

Bronnen:
http://www.afasie.nl/nieuws/nooit.meer.lezen.html

Dat is heel wisselend, omdat afasie ook heel erg divers is. Sommige mensen kunnen helemaal niet schrijven of lezen, maar nog wel een beetje praten. Maar het kan ook zijn, dat het niet lukt om een woord te vinden (en uit te spreken) maar wel om de eerste letters of zelfs het hele woord op te schrijven. Dat is een kwestie van uitproberen...

Ik weet niet hoe breed de term afasie is, maar ik heb het in ieder geval met spreken en schrijven, vooral als ik moe ben en niet goed kan concentreren.

Ja en nee : Jij bent alle woorden kwijt die jij schrijven moet je moet alles weer opnieuw leren . En als je nog jong bent is de kans groter dat je weer het een beetje onder de knie krijgt . maar hoe ouder als men wordt dan is het ook moeilijker om het weer te leren . Mijn moeder heeft er 2 maanden over gedaan om haar hantekening weer te leren schrijven . En als zij dan de handtekening moesten zetten dan lukte het niet .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100