Wat is de Nederlandse vertaling van het Engelse woord 'Gimbal'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Gimbal is een draaibaar ondersteuning die de rotatie van een object over een enkele as toestaat. Toegevoegd na 2 minuten: In nederland ook wel een cardanische ophanging genoemd. Maar Gimbal is wereldwijd gebruikelijk.

Het woord is niet goed geschreven,het moet Gymball zijn en dat is het soort bal dat gebruikt wordt bij gymnastische oefeningen. (Bij voorbaat dank)

A gimbal is een gedraaide steun die de omwenteling van een voorwerp over één enkele as toestaat. Een reeks van twee gimbals, één opgezet op andere met orthogonal spilassen, kan worden gebruikt om een voorwerp verticaal toe te staan opgezet op diepste gimbal om ongeacht de motie van zijn steun te blijven. Bijvoorbeeld, gyroscopen, scheepsboord kompassen, fornuizen en zelfs gebruiken de drankhouders typisch gimbals om hen met betrekking tot rechtop te houden horizon ondanks het schip het werpen en het rollen. Toegevoegd na 8 minuten: Gimbal staat voor (kompas)steun http://www.ru.nl/socialewetenschappen/instrumentmakerij/archief/thijs_jacobs/

Bronnen:
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Gimbal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100