Hoe kan ik het beste een nieuwe taal leren?

Ik wil graag japans leren, maar wil niet te veel uitgeven. Is het voldoene om via youtube filmpjes te leren? Of kan het beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga naar Japan en vooral ga er in je eentje heen... Als dat te duur is, dan kun je met icq een persoon uit Japan vragen om met je in contact te komen die goed Engels spreekt en jou de taal wil leren... Vandaaruit kom je snel verder... En goedkoper kan ik het niet maken, want dat leren via icq kost niets extras...

Je kunt een cursus Japans volgen, maar volgens mij is het altijd nog het beste om het in het betreffende land zelf te leren, omdat je daar geen andere keuze hebt je komt het overal tegen en je kan er niet omheen! Ik zou niet teveel op de youtube video's rekenen!

Je zou een uitwisseling kunnen regelen. Je zou een oproep kunnen doen, waarin je een Japanner die in Nederland woont vraagt om je de taal te leren.

Naast de bovengenoemde antwoorden kun je misschien Japanse films kijken (al dan niet met ondertiteling) of Japanse ondertiteling instellen bij Engelse of Nederlandse films. Ook schijnen stripboeken erg zinvol te zijn om een taal te leren. Dit kost wel iets, maar vast niet te veel.

Tweedehands lesboeken kopen, met bijgevoegde cd's of cassettes. Kost tweedehands (marktplaats of de slegte) niet zoveel (hoewel er waarschijnlijk niet heel veel aanbod is bij Japans), en je leert het heel constructief, leert meteen de belangrijkste woorden en grammatica. Je kan ook proberen lesboeken te downloaden. Het ligt er overigens aan of je het wilt kunnen spreken en verstaan, of lezen en schrijven. In het tweede geval kan je zoeken naar Japanse pen(mail)vrienden die het leuk vinden met je te schrijven, en je waar nodig willen verbeteren. Wel pas als je de taal al een redelijk onder de knie hebt natuurlijk.

Emigreren en in Japan de kost verdienen in een beroep waarbij je veel Japans moet praten, zoals docent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100