Bestaat er een speciale naam voor het schoonmaken of bereiden van rauwe vis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De naam, die je vermoedelijk beoogt is: Haring kaken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haring_kaken

Je vraag is wel heel onduidelijk en verwarrend gesteld. De uitdrukking "haring kaken" slaat specifiek en alleen op haringen, en omvat het conserveren van haring door het verwijderen van kieuwen, hart en het voorste deel van de darm en het doorsnijden van de kieuwslagaderen, waarna de haring wordt gezouten en in tonnen verpakt. De sappen uit de in het lichaam achtergebleven alvleesklier verteren het lichaam, waardoor het visvlees mals en aangenaam van smaak wordt. Daarna wordt de haring pas echt schoongemaakt, waarna hij pas geconsumeerd kan worden. Andere vissoorten worden "schoongemaakt of uitgehaald", waarna hij gefileerd kan worden, of een andere bewerking ondergaan. Het bereiden van rauwe vis kan bestaan uit: Rauw verwerken,(o.a. Sushi), marineren, roken, pocheren, bakken, friteren, of stomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100