Wat is het verschil tussen een goede vraag en een leuke vraag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een goede vraag kan bijvoorbeeld zijn: Wat kunnen wij eraan doen om de ozonlaag weer dik te krijgen? Goede vraag, hebben we allemaal wat aan. Maar leuk? Nee vind het geen leuke vraag. Een leuke vraag kan zijn: Hoe kan ik het voor elkaar krijgen om in een kleine ruimte een geluidloze scheet te laten die enorm stinkt? Best een leuke vraag, maar goed? Nee, want we hebben hier natuurlijk helemaal niets aan. We leren er weinig van. Maar misschien komt het omdat mijn definitie van een goede vraag is dat het een vraag is waar wij met zijn allen iets van kunnen opsteken! Overigens is deze vraag precies zo al een keertje gesteld.

Een goede vraag is kennisvermeerderend. Dat kan ook een leuke vraag zijn. Alleen een leuke vraag heeft vaak een wat hoger glimlachgehalte.

Een goede vraag is een vraag waarover je goed moet nadenken. Een leuke vraag is een vraag waarbij je denkt, Haa die is leuk gevonden. Maar een leuke vraag kan ook een vraag zijn waarover je goed moet nadenken en een goede vraag kan ook een vraag zijn waarbij je denk, Haa die is leuk gevonden dus eigenlijk zit er niet zoveel verschil in. Snapje..?

Leuke vragen worden vaker verwijderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100