erg aantrekkelijk of heel aantrekkelijk, en welke van de twee is meer, als in aantrekkelijk vinden van iemand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Erg is in principe negatief, en heel is positief. In dat opzicht is iemand 'heel aantrekkelijk' vinden een betere uitdrukking dan iemand 'erg aantrekkelijk' vinden. Het laatste klinkt een beetje alsof het aanleiding gaat geven tot overspel. Het hangt er dus vanaf in welke betekenis jij die uitdrukking wilt gaan gebruiken, welke van de twee het beste voor dat doel is. Je zou als het om een gewone situatie gaat dat jij met vrienden ergens zit en met hen praat over een bepaald meisje ook kunnen zeggen dat jij 'je bijzonder tot haar aangetrokken voelt'. Dat geeft een heel andere lading aan de boodschap. Als je zegt dat je haar 'erg aantrekkelijk' vindt dan lijkt het er meer op dat je haar aan het keuren bent.

Daar zit geen verschil in qua hoeveelheid. Het is gewoon een kwestie van je eigen stijl van praten/schrijven. Als je het meer nadruk wilt geven, kun je bijvoorbeeld met nadruktekens werken (ik vind je héél aantrekkelijk).

Het hangt ook van de intonatie af. In oplopende mate van aantrekkelijkheid is het als volgt: Erg aantrekkelijk Heel aantrekkelijk Érg aantrekkelijk Héél aantrekkelijk Heel erg aantrekkelijk Héél erg aantrekkelijk Héél érg aantrekkelijk klinkt belachelijk dus die noem ik niet eens Succes! Toegevoegd na 19 minuten: Nog een taaltip voor als je in De Haag woont (zie link)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=eW7MtGV67lc

Aantrekkelijk, heel aantrekkelijk, erg aantrekkelijk. Het is gevoelsmatig. Heel en erg ontlopen elkaar amper, dus wat jij beter of sterker vindt klinken, die gebruik je dan of allebei dus : heel erg aantrekkelijk... dan is het probleem, lijkt mij wel opgelost, maar dan vind je iemand wel "bijzonder aantrekkelijk" hoor ;)

Heel aantrekkelijk vinden is waarschijnlijk het beste omdat erg aantrekkelijk vinden wat minder spontaan overkomt snap je? Als je zegt: Hè ik wil je zeggen dat ik je heel aantrekkelijk vind.Is dan net iets spontaner dan als je zegt: Hè ik wil je zeggen dat ik je erg aantrekkelijk vind!

Bronnen:
Zomaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100