1. Door (...) heb ik mijn lief hondje van twee weken terug kunnen vinden. Klopt deze zin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee,..... Door(...) heb ik mijn lieve hondje 2 weken geleden terug kunnen vinden. Of Door (...) heb ik mijn lieve hondje van 2 weken oud terug kunnen vinden. In ieder geval is dat lief fout.

dat ligt eraan wat je wilt zeggen: Je kunt het hier lezen als" mijn lief hondje van 2 weken oud, maar dan moet je een komma achter weken zetten, zonder komma kun je ook lezen dat je dat hondje 2 weken terug had, en het toen kon vinden Door (...) heb ik mijn lief hondje van twee weken, (oud)terug kunnen vinden. is dus handiger als je wilt zeggen hoe oud het beestje is Toegevoegd na 7 minuten: lief of lieve kan allebei

De zin is in ieder geval heel onduidelijk. * Een hondje van twee weken oud kan je niet kwijt zijn, want dat hoort nog in het nest bij de moeder. * Als je het hondje twee weken in je bezit had en toen kwijtraakte, moet je dat in een bijzin vermelden. * Als het gaat om een hondje wat twee weken kwijt is geweest, dan moet je dat in een bijzin vermelden. Of je schrijft: Door ....heb ik mijn lief hondje dat twee weken kwijt is geweest, terug kunnen vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100