Ik kan snel lezen volgens mij, maar je hebt ook een methode om echt heel snel te lezen en toch de info goed te verwerken. Wat is de truc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn meer "trucs". Een daarvan is concentratie. Je kunt er een cursus voor volgen. Voorbeeld: http://snellezen.com/?gclid=CI_EovTDgrYCFchd3god7nIAEg Een andere truc is: scannen! Snellezen is eigenlijk niet meer dan efficiënt lezen. En de gouden tip daarbij is: lees vooral niet de hele tekst. Als je de structuur van de tekst herkent en je leesdoel voor ogen houdt, zie je de belangrijke stukken heel snel en is het dus niet nodig om alle bijzaken ook te lezen. http://www.leren.nl/cursus/leren_en_studeren/snellezen/efficient-lezen.html Truc nr. 3 = gebruik altijd een pointer Dat zorgt er voor dat je ogen niet terugdwalen, of afdwalen. Truc nr. 4 = ontspannen......en oefenen. http://www.trainyourbrain.tv/snellezen/gratis-tips-en-oefeningen-over-snellezen/

deze methode wordt ook wel speedreading genoemd. je scant zeg maar de pagina en pakt vervolgens de kernwoorden er uit. op die manier blijken de hersenen over het algemeen in staat te zijn, om ondanks dat je de hele tekst niet leest, er toch een begrijpelijk verhaal van te maken.

Dit kan je trainen door zinnen eerst achterste voren te lezen en dan de andere kant op. Je zal zien dat je steeds sneller wordt.

De truc is raar maar waar je oog spieren . Dus oefen je ogen sneller te lezen . Mensen kunnen veel sneller info opnemen als ze zo snel lezen dat hun hersens niet de kans krijgen af te dwalen . Het gaat te ver om te zeggen dat concentratie storingen voort komen uit te langzaam lezen maar er zit zeker wat in . Dus oefen je zelf met sneller te lezen , je ogen dus sneller langs de letters bewegen zo snel dat je er echt helemaal door in beslag wordt genomen . Oefen en je zal versteld staan . Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100