Wat is een briefvriend of en briefvriendin?

vandaag gebruikte iemand dat woord in de klas.

Maar ik heb geen flauw idee wat ik erbij voor moet stellen.
Kan iemand me uitleggen wat het betekent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Penvrienden zijn vrienden die op regelmatige basis met elkaar corresponderen. Deze correspondentie kan bestaan uit het uitwisselen van brieven via de post of via e-mail. In de twintigste eeuw zijn er, voornamelijk vanuit de Engelstalige wereld, gigantische netwerken opgebouwd van penvrienden die zich over de hele wereld verspreidden. Veel van deze bewegingen hadden als openlijk doel het begrip tussen de volkeren te bevorderen en daarmee de wereldvrede. De laatste jaren neemt het schrijven van brieven sterk af, omdat het postverkeer vervangen wordt door communicatie via het internet. Er bestaan allerlei Internetsites waar penvrienden met elkaar in contact komen. Deze kunnen gevonden worden door te zoeken naar de trefwoorden 'penpal' of 'keypal'. Daar het hier om contacten gaat met in eerste instantie totaal onbekenden, en veelal ook anonieme vanwege het gebruik van een schuilnaam, is het raadzaam in om in de eerste contacten de betrouwbaarheid van een penvriend af te tasten. Diverse websites geven hierover tips. Toegevoegd na 50 seconden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Penvriend

Mensen die met elkaar schrijven via brieven omdat ze elkaar niet vaak kunnen zien.

dat is een persoon waar je brieven mee schrijft... en waardoor je alleen door brief contact een vriendschap op bouwt.. Toegevoegd na 1 minuut: word ook wel eens penvriendin genoemd of penvriend...

Iemand waar je brieven me schrijft, waar je over allerlei dingen mee bespreekt. Het hoeven geen echte vrienden. Soms kun je via internet conact hebben, via mail of post.

Het kan óf EEN brief VAN vriend / vriendin betekenen óf het is een ander woord voor penvriend / vriendin. In allebei de gevallen is het een brief van een vriend of vriendin.

Dat noemden wij "vroeger" gewoon een penvriend(in) Daar hield je een briefwisseling mee. Vaak waren het wildvreemden maar het had wel iets :-) Het leukste waren de buitenlandse penvrienden. Het liep inderdaad via school, ook in verband met de buitenlandse brieven.

Ik weet nog dat het in mijn jeugdtijd een ' correpondentievriend(in) heette. Ik had er ook één die ik in Londen heb leren kennen op schoolreis van de middelbare school. Hij wilde graag Nederlands leren en ik Engels. Zo besloten wij 'penfriends' te worden en hebben nog jarenlang elkaar geschreven en zo meteen de taal geoefend. Het hoeft dus geen voor jou onbekende te zijn die je nog nooit gezien hebt. Zo heb ik iemand op deze site zelfs gevonden, waarmee door één persoonlijk berichtje een heel regelmatige briefwisseling via Email plaatsvindt. Enkele keren per week soms,houden we elkaar op de hoogte van onze wel-en-wee's. Hoewel we elkaar nog nooit gezien hebben praten we als vriendinnen met elkaar via vaak heel lange mails.(^-^) Een briefvriendschap kan dus zomaar ineens ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100