Hoe spreek je Youtube uit?

Deze vraag stel ik altijd veel op forums en het is altijd 50/50! Dus ik ben benieuwd hoe het hier verloopt.
Is het "Joetoep" of "Joetjoep"
Dus met of zonder J?

Toegevoegd na 6 dagen:
Ik heb nu al 24 antwoorden gehad
Even op een rijtje: ( J=joetjoep - = Joetoep )
J
J
J
-
-
J
-
J
Beide
J
-
J
Beide
J
-
-
J
J
J
J
J
-
-

J=15
-=10

Maar dit bewijst nog niks.
Ik zal morgen de vraag sluiten en ik heb nog steeds geen beste antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je spreekt het uit zoals je het schrijft..

Met een J

joe-tjoeb

You lijkt me logisch (joe), en tube zoals je het op z'n Engels uitspreekt: de B moet vrij duidelijk te horen zijn, dus niet tjoeppppp.

Het is een engels woord, en daarom spreek je het ook engels uit. Dus met een J, omdat in engels voor een U altijd een "verJde" T komt. Toegevoegd na 47 seconden: en het is forA, niet forums ;)

Het schijnt dat je "joe toebb" moet zeggen en niet " joe tjoeb".

Lijkt me eerder JoeTjuup... Ik vind persoonlijk dit een wat moeilijker woord: Oscillococcinum, maar dat kan aan mij liggen :-)

Beluister enkele verschillen: (RJ)

Bronnen:
http://www.forvo.com/word/youtube/

je zegt joetuub een ’‘tube’‘ is engels voor een buis you=jij…tube=buis (beeldbuis)...daarmee willen ze zegen jouw (beeld) buis….youtube.. hoewel nederlanders indd tjoeb zeggen…ik zeg het zelf ook altijd verkeerd. in Hancock zeggen ze het bijvoorbeeld, ga maar goed luisteren het is echt zonder j.

Meestal laat ik de spatie duidelijk horen en tjoeb met een j.

dat spreek je uit als youtube joetoeb

Hier kun je naar het antwoord luisteren: http://howjsay.com/index.php?word=youtube&submit=Submit Joetjoep dus...

Bronnen:
http://howjsay.com/index.php?word=youtube&...

Joetoeb = UK Joetjoeb =USA Kies maar

joetjoep

yoetup

youtube

Ik verander mijn Engelse uitspraak niet speciaal voor YouTube. Ik spreek 'stupid' bijvoorbeeld uit als stjoepid, niet als stoepid. Beide komen voor in het Engelse taalgebied, het ligt er maar aan wáár in dat gebied. Ik meet me niet ineens een ander accent aan als ik de naam van een merk uitspreek. Ik zeg ook tjoeb en niet toeb als ik het heb over 'a tube of toothpaste'. En dus ook joetjoeb als ik het heb over YouTube.

Het is joetjoep, dus zonder 2e j. In sommige antwoorden staan joetjoeb, maar fonetisch is dat onjuist en is het dus joetjoep.

joetjoeb

Tjoeptjoep

gewoon als 'joe tjoep met de klemtóón op joe Zo heb je ook tjoebles bandan en geen toebles banden (tubles). Hoop dat mijn fonetische weergave uitkomst biedt Sorry ik bedoelde klémtoon

Joetjoep

youtube

dit is best een goede vraag. ik sprak het zelf altijd uit als 'joetjoeb' maar kijken we taaltechnisch naar het woord Tube, dan blijkt dat dit woord inderdaad uitgesproken dient te worden, ZONDER J tube is een engels woord (ik weet t, jullie wisten t al) en spreek je uit als toeb. (maar dan met een e erachter eigenlijk die je ook nog wel wat hoort, maar als ik em hier erachter zet klopt t niet) een soortgelijk woord is een 'tuba', dat zowel in het engels als in het nederlands hetzelfde wordt uitgesproken (de klank is in t engels wel iets anders), maar hier zeg je ook geen J het is denk ik dus 'joetoeb' voortaan ga ik dus ook maar zo zeggen denk ik (Y) thnx:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100