Is het 'Beter dan mij' of is het 'Beter dan ik'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

onthou het zo... hij is langer/beter/stommer dan ik (ben)... in deze zin past 'mij' niet... hij is even groot/goed/stom als ik (ben)... en in deze zin past 'mij' ook niet zo weet je dat het altijd 'ik' is en nooit 'mij' in vergelijkingen met anderen...

Beter dan ik!!! Succes

Beter dan ik inderdaad.

Beter van mij !

Het kan allebei, maar dan heeft het wel een andere betekenis. (a) Jij vindt hem beter dan mij. (b) Jij vindt hem beter dan ik. In deze zinnen worden twee oordelen met elkaar vergeleken. In (a) oordeelt één persoon (jij) over twee personen (hem en mij); de betekenis van deze zin is, dat 'jij hem beter vindt dan jij mij vindt'. In (b) oordelen twee personen (ik en jij) over één persoon (hem); bedoeld wordt, dat 'jij hem beter vindt dan ik hem vind'.

Bronnen:
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/355

Beter dan IK...

Allebei fout. Er is niets beters dan ik!

et is tog 'beter als ikke?' of 'beter as mijn'?

"beter dan ik"je moet het langer maken,als het ware de zin af maken. dan wordt het: "beter dan ik BEN" en niet "beter dan mij ben"

dan ik

Beter dan ik BEN!

Mijn broer verbetert hier iedereen in Het is idd Beter dan ik. Net als beter dan jij bent in plaats van als jou Toegevoegd na 1 dag: Hoe onthoud je dit? Zet er het woord 'ben' achter. 'Jij bent beter dan ik ben' klopt en klinkt goed. 'Jij bent beter dan mij ben' klopt niet en klinkt ook niet goed.

Het ligt aan de rol van het persoonlijk voornaamwoord in de zin. Kijk naar de volgende 2 zinnen "Jij behandelt de hond beter dan mij" "Jij behandelt de hond beter dan ik" Ze zijn allebei correct, maar ze hebben verschillende betekenissen. De eerste zin betekent dat de persoon die aangesproken wordt, de hond beter behandelt, dan dat die persoon degene behandelt die de opmerking maakt. De tweede zin betekent dat de persoon die aangesproken wordt de hond beter behandelt dan dat de persoon die de vraag stelt de hond behandelt.

Het is Beter als ik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100