Waarom blijft iets 2e hands heten, terwijl het al van 10 eigenaren of meer is geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent de eerste eigenaar of niet de eerste eigenaar... Je koopt iets nieuw of niet nieuw... in de laatste opties is sprake van tweedehands... Dan maakt het niet meer uit, het is al gebruikt en niet meer de eerste eigenaar, dus dan is het tweedehands, ook al is het zesdehands of meer...

Tweedehands is de aanduiding voor goederen die al bij iemand anders in eigendom zijn geweest. Hier wordt het begrip "hand" gebruikt voor eigendom. Tweedehands heeft een wat stoffig imago. Tweedehands (kinder)kleding en meubels ouder dan een jaar of 30 wordt echter door sommigen als "hip" beschouwd en niet 'tweedehands' maar vintage genoemd. Niet alle spullen in tweede hand, zoals auto's of huizen, worden als tweedehands gezien. Hiervoor gebruikt men termen als "gebruikt". Een antiquair (meubels, voorwerpen) en een antiquaar (boeken, prenten) verkopen voorwerpen die niet nieuw zijn, maar door hun zeldzaamheid en verzamelwaardigheid juist des te waardevoller.

Omdat je, als 't niet nieuw meer is, je sowieso niet meer weet hoe veel eigenaren 't gehad heeft. Je kan dan wel roepen '6e hands', maar dat zou een totale gok zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100