Hoe moet ik 'due to' en 'because of' foutloos gebruiken?

Due to means "caused by." It should be used only if it can be substituted with "caused by."
It does not mean the same as "because of."

Dus, waar moet ik nou 'due to' gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze antwoorden zijn wel mooi, maar ik ga nog even verder zoeken! Incorrect: The game was postponed due to rain. Correct: The game was postponed because of rain. Correct: The game's postponement was due to rain.

Je begruikt 'due to' als het gaat om het gevolg van iets. Because kun je ook gebruiken voor een oorzaak/reden. Je gebruikt 'due to' als je in het Nederlands 'als gevolg van/ vanwege kunt zeggen.

In het Amerikaans wordt "due" ook gebruikt als aangeving van tijd. Dus de verwachte/afgesproken tijd. Ït's due to happen sooner or later What Happens When You Pass Your Due Date?: What Will Happen If You Don't File Your Past Due Return or Contact the IRS Daarom raad ik je aan om "due to" te gebruiken als een (tijds)gevolg (van afspraak) en "because" als het "neutraal" wordt gebruikt. Dus als in de zin echt spraken is van OORZAAK en GEVOLG.

Bronnen:
http://www.flickr.com/photos/tzejen/894026522/
http://www.irs.gov/businesses/small/articl...
http://www.umm.edu/pregnancy/000145.htm

De een is oorzaak en de ander gevolg. Als je de zin... "The bus was late due to a traffic jam that was caused by an accident" onthoudt, dan kun je het altijd juist toepassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100