Na welke leeftijd ben je niet meer beïnvloedbaar voor accenten?

D.w.z. een nieuw accent aanleert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het aanleren van accenten is leeftijd onafhankelijk. Wel gaat het op oudere leeftijd wat langzamer. Mijn moeder van 80 bezocht destijds mijn zuster in Amerika voor 6 maanden en verdompt soms sprak ze met een slang!

Dat heeft niet met leeftijd te maken, maar met persoonlijkheid. Het ligt er ook aan of je dagelijks een nieuwe taal spreekt, of dat je thuis nog je moedertaal spreekt. In dat laatste geval blijf je je moedertaal natuurlijk veel beter spreken, dan wanneer je de hele dag een vreemde taal om je heen hoort. De een is er ook gevoeliger voor dan de ander. Als je veel met een bepaalde persoon omgaat, dan neem je automatisch ook zijn manier van spreken over. Dat gaat onbewust.

Jarenlang heb ik door heel Nederland gewerkt en bleef meestal een aantal dagen in een bepaalde streek hangen. Terug "thuis" konden mijn vrienden aan mijn intonatie horen in welke streek ik was geweest. Als je veel mensen spreekt die een bepaalde stijl van spreken hebben ga je onbewust een beetje "meezingen". Heeft niets met leeftijd te maken, alleen met optimaal communiceren, en zoals ik al noemde, je doet dat kennelijk onbewust.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100