Is: 'daar zou ze niet blij van worden' een goeie zin?

Dat zei ons nederlands docent maar het klinkt niet echt goed

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is een goede zin. Bijvoorbeeld. Ik heb even overwogen om de deur van mijn buurvrouw roze te verven. Daar zou ze niet blij van worden. Ik heb er, om ruzie te voorkomen, toch maar voor gekozen het niet te doen.

Als het nog moet gebeuren, zou ik voor deze kiezen: Daar zal ze niet blij van worden.

Jazeker is dat een goede zin. De docente Nederlands bedoelt daarmee dat het meisje of de vrouw iets niet graag wil laten gebeuren, omdat dat haar droevig zou maken.

Ja hoor, dat is prima Nederlands. Het gaat in dit geval om een veronderstelling. In andere talen (Duits, Frans, Spaans) hebben we daarvoor de subjunctief, maar in het Nederlands hebben we geen speciale vorm van het werkwoord om dat aan te geven. Daar zal ze niet blij van worden, betekent precies wat het zegt, de toekomende tijd. Daar zou ze niet blij van worden, gaat over iets dat nog niet gebeurd is en dat dus het liefst ook niet gebeuren gaat

Bronnen:
HAVO

Ja , het is een goede zin. Het is voorwaardelijke wijs. Als... dan... Als ze die roddel over haar zou horen , zou ze niet blij van worden. Je kan ook zeggen: daar zal ze niet blij van worden: toekomende tijd. Als ze die roddel gaat vernemen zal ze er niet blij van worden.

De zin: 'Daar zou ze niet blij van worden' is een correcte, Nederlandse zin. Er wordt mee bedoeld dat bedoelde persoon, een meisje of een vrouw, door iets juist heel boos zal worden. Het antwoord op je vraag is dus: Ja, het is een goede zin. Groet, Ton

Volgens vele antwoorden is het een goede zin, in de zin van correct Nederlands. Maar ergens al dan niet 'blij' van worden was niet zo lang geleden iets 'prettig' vinden, iets 'fijn' vinden, iets 'mooi' vinden, iets 'vervelend', 'rot' ,' beroerd', 'ellendig', vinden. Kortom, het haalt alle nuances uit de taal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100