Ben je "hoogopgeleid" of "hoog opgeleid"?

Welke vorm van spelling is correct?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de 1e is correct: hoogopgeleid.

Het is hoogopgeleid.

Als je "hoog opgeleid" bent, heb je misschien op het dak van de universiteit je opleiding gehad.

" Veel vaste woordcombinaties worden na verloop van tijd aaneengeschreven (vergelijk goedgebekt, hoogopgeleid, veelbelovend en zwaarbewolkt). Een 'vaste regel' hiervoor is niet te geven; eigenlijk bepalen de samenstellers van woordenboeken en woordenlijsten wanneer er sprake is van zo'n vaste combinatie: zij nemen deze dan op in de boeken."

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/advies/langgeleden.php

Volgens mij is het nog anders: "hoger opgeleid personeel" zeg je toch?

Je bent "hoogopgeleid" is de correcte spelling. Regels goed spatiegebruik: Een samenstelling is een woord dat is opgebouwd uit twee of meer woorden die ieder zelfstandig kunnen voorkomen. Denk aan woorden als tuinbroek (tuin+broek) en badslippers (bad+slippers). Samenstellingen worden in het Nederlands altijd aan elkaar geschreven, om zo aan te geven dat de woorden van de samenstelling bij elkaar horen. Eventueel kan een koppelteken worden gebruikt om de opbouw van de samenstelling duidelijker te maken, maar het gebruik van een spatie in het samengestelde woord is altijd fout. Voor meer informatie over goed spatiegebruik: zie link

Bronnen:
http://www.spatiegebruik.nl/regels.html

het is allebei goed maar er is een subtiel betekenisverschil. Hoogopgeleide mensen zijn mensen behorende tot een bepaalde categorie (meestal wordt HBO+ bedoeld) Hoog opgeleide mensen zijn mensen die met nadruk hoog zijn opgeleid. Context voor vast geschreven: hij is hoogopgeleid (behoort bij het gedeelte van de bevolking met een HBO+ opleiding) Context voor los geschreven: hij is hoog opgeleid! (zo van, je zou het niet verwachten, maar hij is echt hoog opgeleid, vaak ook in een bepaalde categorie, zoals: hoog opgeleid in de geschiedenis van Amerika)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100