Hoe zeg je misselijk in het Engels?

Je kunt zeggen I am sick, maar ja dat kan ook ziek betekenen. Ze hebben ook het woord Nausea (waarschijnlijk van zeeziek afkomstig) Anyway hoe maak je nou duidelijk dat je niet ziek bent maar misselijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nauseous is de meest directe vertaling in mijn ogen Toegevoegd na 4 minuten: Dat wordt o.a. gebruikt als mensen uit een achtbaan komen of een hele vies tafereel hebben gezien, minder maar ook wanneer ze zich een beetje ziekjes voelen. "after I ate all the candy I felt nauseous"

I feel miserable, zou ik dan zeggen.

Sick betekent misselijk, ill is het woord voor ziek.

I feel nauseous.

"Misselijk" voor een medicus houdt een gevoel van braakneiging in met een onpasselijk gevoel. In het Engels is dit "nausea". Bedoel je echter dat je draaierig bent, dan spreek je over "vertigo". Dit houdt helemaal geen gevoel van ziek zijn in. Je kan het ook hebben over "dizziness" of "giddy feeling". Trouwens, nausea komt oorspronkelijk inderdaad van zeeziekte, maar staat daar tegenwoordig los van. Toegevoegd na 3 minuten: Ook beschikbaar is het woord "unwell". Een beginnende vorm van onpasselijk zijn.

Nauseus (noh-sjus)

I'm under the weather.

I'm sick to my stomach.

Alle bovenstaande antwoorden over nauseous zijn fout. Iedereen die de Big Bang Theory volgt weet dat nauseous betekent dat je iemand misselijk maakt. Als je misselijk bent dan is het correct Engels om te zeggen 'I feel nauseated.' Het verschil tussen nauseous en nauseated wordt toegelicht in de eerste link. Je vraagt ook naar sick en ill. Het verschil tussen deze 2 woorden wordt uitgelegd in de 2e link. Daaruit blijkt dat, met name in Engeland, het woord 'sick' ook wel gebruikt wordt in relatie tot overgeven. De meest veilige en correcte optie als je in het Engels duidelijk wil maken dat je niet ziek, maar misselijk bent is dus: "I feel nauseated."

Bronnen:
http://phrogz.net/nauseous
http://www.englishforums.com/English/TheDi...
http://www.youtube.com/watch?v=Y3K7Qc6vW5Q...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100