Wat is een goede opbouw voor het vertellen van een levensschets bij een uitvaartdienst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schrijf de levensschets bij voorkeur met een paar personen die de overledene goed gekend hebben, deze kunnen dan ideëen mee aanleveren. De openingszin is vaak het moeilijkst en bevat ongeveer twee of drie kerneigenschappen van de overledene. Na de openingszin volgt een levensschets met de belangrijkste momenten. Hierbij kunt u denken aan: geboorte, jeugd, huwelijk, ouderschap, hobby’s, werk, uitspraken, drijfveren, idealen, belangrijkste gebeurtenissen in zijn/haar leven. Noem alleen die punten die voor de overledene belangrijk waren en die voor het bewaren van de herinnering van belang zijn. Daarna een eventuele slotzin. Dit is mogelijk een zin waarin u de personen, die u en de overledene steun hebben gegeven, bedankt. Voor gelovigen kan de slotzin ook een oproep tot gebed zijn.

Bronnen:
http://www.tejologie.nl/stamboom/DoCs/Hoe%...

In veel gevallen wordt er begonnen met de eerste jaren van het leven. Je kan het ook andersom gaan doen. Benoem de laatste periode van het leven, wat heel droevig is en ga daarna over op de mooie momenten. Dan geeft de emotie een andere wending.

maak het je niet te moeilijk, niemand let er op of je de precieze volgorde aanhoudt, Vertel waarom de overledene bijzonder was. Gecondoleerd en sterkte,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100